blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Waar dienen de slijtindicatoren voor?

Onderdeel auto

Dit bericht gaat over slijtindicatoren. Een slijtage indicator is een draadje met een stekker wat aan 1 of meerdere remblokken vast zit. Dit is vaak op de vooras maar kan ook op de achteras zijn. Als de remblokvoering te veel slijt zal het draadje contact maken met de remschijf. Wanneer het remblok slijtage indicator massa maakt tegen de schijf, wordt dit vaak op het dashboard zichtbaar. Meestal komt er dan een uitroepteken in het dashboard te staan, maar dit zal verschillen per auto. Bij een akoestische indicator zit een metaal stripje op het remblok.

Mocht het metalen stripje tegen de schijf komen moet het remblok vervangen worden. Je zult dit ook merken aan het piepende geluid wanneer er geremd wordt. Als de indicator vast zit aan een remblok, zal deze ook automatisch mee vervangen worden. Vaak zijn het ook losse indicators die je op het blok vastklemt. Er zijn ook veel auto’s waarbij er geen slijtage indicator is ingebouwd.

Slijtindicatoren

Hoe worden de slijtindicatoren vervangen?

Tegenwoordig heb je veel remblokken met een slijtindicator. Slijtindicatoren zijn er om aan te kunnen geven wanneer het remblok toe is aan vervanging. Als het er los bij gemonteerd is moet dit ook apart besteld worden in de webshop. Bij Autoparts kun je deze auto onderdelen bestellen. De indicator wordt ook wel een waarschuwingscontact genoemd. Het wordt zo genoemd, omdat het aangeeft wanneer de remblokken vervangen moeten worden.

Bij de montage van de remblokken hoef je alleen maar de stekkerverbinding los te trekken van de oude remblok en vervolgens kun je de nieuwe erin steken. Er zullen ook nieuwe losse waarschuwingscontacten besteld moeten worden bij de remblokken, anders zal het controlelampje niet doven. Hoor jij een piepend geluid bij het remmen? Bestel dan zo snel mogelijk een nieuwe indicator op de website van Autoparts. Het vervangen is vrij simpel en ook snel gedaan.

Onderdeel