blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

De beste verzekering voor u en de auto

Het verzekeren van een auto blijft altijd lastig. U twijfelt en weet niet welke verzekering u moet afsluiten. Er zijn natuurlijk zoveel verschillende verzekeringen waar u uit kunt kiezen. Ze hebben allemaal hun eigen voor en nadelen waar u uiteindelijk de juiste keuze uit moet gaan maken. Maar autoverzekering vergelijker wordt u goed geholpen en heeft u in een mum van tijd de verschillende verzekeringen op een rijtje staan. Zo ziet u in één oogopslag welke autoverzekering het beste is voor u en uw auto. 

Verschillende verzekeringen 

Hieronder vindt u een opsomming van de verschillende dekkingen waar u uit kunt kiezen. Deze dekkingen kunt u eventueel weer aanvullen met een uitbreiding.

WA autoverzekering: De WA verzekering wordt het meest gekozen voor auto’s die ouder zijn dan 12 jaar. Dit is ook het minimale verzekering die u moet afnemen in Nederland. Dit houdt in dat wanneer u schade maakt aan een andere auto of persoon in het verkeer, deze schade vergoed wordt. Schade aan uw eigen auto komt bij deze verzekering voor eigen rekening. 

Beperkt Casco verzekering: De beperkt Casco wordt ook wel de WA plus autoverzekering genoemd. Bij de beperkt Cascoverzekering bent u verzekerd bij onder andere inbraak en diefstal, storm, hagel en botsing met wilde dieren of vogels. Ook bent u dan verzekerd aan schade aan andermans auto’s zoals dat ook het geval is bij de WA autoverzekering. U bent  niet verzekerd voor schade aan uw eigen schade als dit ontstaat door uw eigen schuld.

All risk verzekering: De all risk verzekering wordt ook wel de, volledig Casco genoemd. Bij de all risk verzekering bent u zowel voor schade aan andermans auto als schade aan uw eigen auto verzekerd. Ook bij brand, storm, aanrijding met dieren en vandalisme bent u verzekerd net zoals bij de beperkt Cascoverzekering. De all risk verzekering is de hoogst dekkende verzekering die u kunt kiezen en wordt vaak gekozen bij jonge of nieuwe auto’s. 

Het afsluiten van uw autoverzekering

Als u gekozen heeft welke dekking u wenst dan is het nu tijd om te kijken welke maatschappij voor u de beste of goedkoopste autoverzekering aanbiedt. De meest goedkope autoverzekering ziet u in één oogopslag staan als u uw gegevens in de vergelijker invult. Binnen enkele minuten kunt u uw auto voor de beste en voordeligste voorwaarden verzekerd hebben. Hou wel uw gegevens bij de hand zoals kentekenbewijs, NAW gegevens en eventueel het aantal schadevrije jaren. Als dit voltooid is kunt u veilig de weg op met uw auto en veel veilige kilometers maken met de juiste voordelige autoverzekering.