blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Het leiden van een grootschalig bedrijf

Er zijn veel grootschalige bedrijven verspreid door Europa, zoals de supermarkt de Aldi of de vakantielocaties van Center Parcs. Al deze aparte panden en locaties vallen onder verschillende soorten beheer. Voor de Aldi is één specifieke familie de enige aandeelhouder, voor Center Parcs zijn dit 2 overkoepelende bedrijven. Het managen van zulke grote bedrijven is een hele klus, je moet denken aan dingen zoals inventarisatie, wagenparkbeheer, klanttevredenheid en nog veel meer. Om hun winst te maximaliseren kiezen veel bedrijven er dan ook voor om het werk uit te besteden aan anderen. Dit zorgt er voor dat dingen die niet gedelegeerd kunnen worden sneller en efficiënter gedaan kunnen worden.

De zoektocht naar een winkelmedewerker

Een van de meest gedeelde vacatures tegenwoordig is voor de vraag naar winkelmedewerkers. Caissières, schoonmaken of vloerpersoneel, er zoekt altijd wel iemand mensen. De vacatures staan vaak vol met dingen als carrièretijger of dergelijke pakkende titels. Minder vaak wordt gezocht naar ‘onzichtbaar’ personeel, de mensen die achter de schermen werken om dingen soepel te laten lopen. Denk aan chauffeurs voor product vervoer, of het wagenparkbeheer voor het beveiligen van het pand zijn parkeerplaats. Toch staan deze posities centraal voor het soepel draaien van de winkel. Zonder beveiliging of verkoop goed komt er natuurlijk niemand de winkel in, wat kan leiden tot verlies van inkomst.

Klantvriendelijkheid bestaat niet meer

Het internet staat er vol mee, verhalen over verschrikkelijke mensen op de werkvloer van een kledingwinkel of supermarkt. Volwassen vrouwen die schreeuwen naar jonge tieners omdat hun coupon niet geldig is, of jonge kinderen die onbeheerd de winkel verwoesten, niks is te gek. Deze zogenoemde ‘Karens’ geloven in het motto ‘de klant is koning’, een gezegde ouder dan de stad Rome. Door dit soort gedrag is er sinds een paar jaar een tekort aan medewerkers , omdat steeds meer mensen zich niet langer zo laten behandelen voor het lage loon dat ze verdienen.