blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Heeft u al gehoord van de WBSO subsidie?

Heeft u ooit gehoord van de WBSO subsidie, maar bent u er niet zeker van wat deze subsidie voor u en uw bedrijf zou kunnen betekenen? Leap, ‘the Innovation Agency’, legt het voor u uit. Het doel van de WBSO subsidie is om bedrijven te stimuleren en te ondersteunen om te investeren in de implementatie van nieuwe of aanzienlijk verbeterde productiemethoden, dienstverleningen of organisatorische methoden om hun concurrentievermogen op de wereldmarkten te vergroten. Dit is niet alleen voordelig voor uw eigen bedrijf, maar voor de gehele economie! Vandaar dat de overheid op projectbasis graag subsidies uitgeeft aan verschillende bedrijven waarvan zij denken het een innoverende waarde aan de economie zou kunnen bijdragen. Alleen wat bevat een bedrijfsinnovatie project nu precies en wanneer zou u hier aanspraak op kunnen maken?

Een WBSO bedrijfsinnovatie project omvat;

Het implementeren van een nieuwe manier van werken voor het bedrijf en een zichtbare stap voorwaarts te nemen binnen de zakelijke praktijken. Het project moet een zekere mate van innovatie en risico met zich meebrengen en mag niet gericht zijn op routinematige operationele veranderingen of het reageren op veranderingen in de regelgeving.

Zijn er voorbeelden?

Een bedrijfsinnovatieproject kan een combinatie van verschillende activiteiten omvatten die elk van de onderstaande voorbeelden zou kunnen omvatten. Voorbeelden van de implementatie van innovatie kunnen zijn;

  • Installatie en/of configuratie van een nieuw productie,- of leveringssysteem
  • Ontwikkeling (of niet-routinematig maatwerk) van softwaresystemen voor een nieuwe productiemethode
  • Aanzienlijke automatisering van voorheen handmatige productie,- of leveringssystemen om op te schalen

Voorbeelden van de implementatie van een nieuwe organisatiemethode kunnen zijn;

  • Implementatie van innovatie,- of verbeteringssystemen in een organisatie
  • Implementatie van nieuwe methoden voor product,- of service ontwikkeling waar sprake is van co-design en co-creatie 
  • Implementatie van significant nieuwe bedrijfsmodellen of waardeproposities

Wilt u meer weten over de WBSO subsidie of bent u wellicht meer benieuwd naar onze overige subsidievormen, zoals de SLIM,- of de MIT regeling? Bezoek dan eens de website van Leap.nl of kom bij ons langs op het kantoor!