blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Wat leer je tijdens de opleiding Office Manager

Tijdens de opleiding Office Manager leer je op welke manier jij ervoor kunt zorgen dat alle werkzaamheden in een kantoor op een soepele en efficiënte manier verlopen. Dat doe je door allerlei administratieve en organisatorische werkzaamheden uit te voeren. Als Office Manager ben je de smeerolie in de organisatie. De opleiding Office Manager bij Fabius opleidingen bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de opleiding Administratief Medewerker. Daarna krijg je een de Vervolgopleiding. De totale opleiding duurt 13 maanden, waarin je wekelijks 3 uur klassikaal les krijgt in één van de 50 leslocaties. De lessen worden in de avond en ochtend gegeven.

Twee diploma’s voor de opleiding Office Manager

Tijdens de opleiding Administratief Medewerker, het eerste deel van de opleiding Office Manager, leer je vooral omgaan met een computer. Alle gangbare kantoorsoftware, zoals Outlook, Word en Excel en toetsenboordvaardigheid komen aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan de kantoorpraktijk, met onderwerpen als representativiteit, klantgericht werken, baliewerkzaamheden, algemene kantoorvaardigheden en de basiskennis van taal en rekenen. Tijdens het tweede deel van de opleiding Office Manager leer je correspondentie in Zakelijk Nederlands, je maakt kennis met de beginselen van organisatie en planning en je krijgt les in leidinggeven. In beide delen van de opleiding wordt examen gedaan en je krijgt daarom twee diploma’s.

Hoog slagingspercentage bij de opleiding Office Manager

De opleiding Office Manager bij Fabius opleidingen is populair en heel succesvol. Het slagingspercentage is 90%. Dat heeft onder anderen te maken met het feit dat er wordt lesgegeven in kleine klassen. De docenten hebben daardoor tijd om ruimschoots aandacht te geven aan elke cursist. Als je eenmaal je diploma op zak hebt kun je alle kanten op. Je kiest een uitdagende baan als Office Manager bij een bedrijf, ofwel je besluit om een vervolgopleiding te doen.