blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Dit houdt een backoffice medewerker opleiding allemaal in

backoffice medewerker opleiding

Een backoffice medewerker opleiding kun je op veel verschillende locaties volgen. Zo kun je bijvoorbeeld voor de backoffice medewerker opleiding van Fabius kiezen. Tijdens deze opleiding heb je klassikaal les en volg je in totaal 30 lessen van 3 uur. De backoffice medewerker opleiding bestaat uit vijf verschillende onderdelen. Het eerste onderdeel is kantoorpraktijk. Hier leer je snel en goed op kantoor werken. Dit is wat werkgevers ook van je verwachten, waardoor dit een belangrijk onderdeel van de opleiding is. Bij het eerste onderdeel is communicatie erg belangrijk. Dit kan zowel face-to-face als telefonisch of per e-mail zijn.  Het tweede onderdeel bestaat uit toetsenbordvaardigheid. Als backoffice medewerker moet je natuurlijk wel snel en goed typen. Denk hierbij aan blind typen en werken met 130 slagen per minuut. 

Leer omgaan met MS Office

Het derde onderdeel van een backoffice medewerker opleiding is het leren van de basis van MS Office. Er zijn verschillende programma’s waar je dagelijks mee werkt, zoals Word, Excel en Outlook. Tijdens de backoffice medewerker opleiding leer je met deze programma’s te werken en zorg je ervoor dat je jouw werk zo efficiënt mogelijk kunt uitvoeren. In het vierde deel van de opleiding wordt verder op deze programma’s in gegaan. Hier leer je nog meer over de programma’s Word en Excel. Je leert hierbij uiteraard alles in praktijk toe te passen, zodat je klaar bent voor het werkveld. 

backoffice medewerker opleiding

Bedrijfsrekenen en taal

Het laatste onderdeel van de backoffice medewerker opleiding bestaat uit bedrijfsrekenen en taal. Tijdens dit onderdeel leer je meer over zakelijke communicatie. Daarnaast leer je ook over het maken van berekeningen die veel voorkomen in een kantooromgeving. Voor de backoffice medewerker opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is wel belangrijk. Daarnaast dien je natuurlijk ook de juiste inzet en motivatie te hebben. Zo zorg je ervoor dat jij de backoffice medewerker opleiding met succes afrondt!