blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Veilig en anoniem internetten met Cyberghost

Met Cyberghost kun je veilig en anoniem internetten. Bij deze VPN aanbieder is dit zelfs zo anoniem, dat zijzelf ook geen enkele gegevens van jou nodig hebben. Je kunt zelf een gebruikersnaam en wachtwoord verzinnen en ook deze worden versleuteld zodat deze aanbieder er geen toegang toe heeft. Voor de betaling van je VPN abonnement kun je met Cleverbridge betalen, een partij die privacy ook hoog in het vaandel heeft staan. Cyberghost zelf ziet dus jouw betaalgegevens ook niet. Andere aanbieders van VPN servers bieden deze anonimiteit door de mogelijkheid te bieden om met crypto te betalen, echter niet iedereen heeft crypto of wil dit.

Voordelen Cyberghost

Veel mensen zoeken naar gratis VPN aanbieder en kwamen in het verleden bij Cyberghost uit. Een gratis VPN account aan kunnen maken, lijkt een groot voordeel, maar is dit niet. Door de grote hoeveelheid mensen die met het netwerk verbinden, wordt het hele netwerk langzamer. De betalende gebruikers hebben dus last van deze ‘freeloaders’. Beter om de betalende klanten de beste ervaring te bieden en de gratis gebruikers weg te sturen, zo moeten ze bij Cyberghost gedacht hebben. En het resultaat mag er zijn, je kunt als betalende klant (wat nu dus de enige optie is), razendsnel internetten. 

Deze aanbieder heeft meer dan 2700 servers

Je leest bij VPN aanbieders het aantal servers wat ze hebben. Nu lijkt dit niet belangrijk aangezien je toch maar via één server verbindt, maar dit is belangrijker dan je denkt. Om dit te begrijpen moet je de basis van hoe een VPN werkt snappen. VPN staat voor Virtual Private Network. Dit netwerk bestaat uit servers. Bij Cyberghost zijn dit dus 2700 servers die wereldwijd op allerlei locaties staan. Vaak zijn servers die dicht bij jou staan sneller dan servers die verder weg staan. Je wilt dus een server in jouw omgeving hebben of, wanneer je vanaf een buitenlandse server wilt internetten, een snelle server. Hoe meer mensen via een bepaalde server internetten, des te langzamer deze wordt. Met duizenden klanten kan deze aanbieder toch snelheid garanderen door de vele servers die ze hebben.

Stabiel en snel

Snelheid en stabiliteit zijn belangrijk voor het gebruik van een VPN. Je kunt Cyberghost bijvoorbeeld met Netflix gebruiken, en je wilt dan niet eeuwig moeten wachten tot de film start, of last ervan hebben dat de film af en toe hapert. Ook voor gamers is snelheid relevant. Voor de meeste gamers is Cyberghost snel genoeg. Wanneer je een professionele gamer bent, kan het zijn dat je nog meer snelheid moet hebben. Je kunt deze aanbieder echter goed proberen. Ze bieden een geld-terug-beleid van 30 dagen aan.

Prijzen Cyberghost

Je betaalt bij Cyberghost voor een maandabonnement tussen ongeveer drie euro en iets meer dan twaalf euro. Dit is afhankelijk van de looptijd die je kiest. Overigens is deze constructie, van korting geven bij een langere looptijd, in de wereld van VPN aanbieders heel normaal. De prijzen van deze aanbieder zijn marktconform, ze zijn niet de goedkoopste VPN aanbieder, maar ook zeker niet de duurste. Proberen of een VPN aanbieder jou bevalt via Vpn Deals, is de beste manier om erachter te komen of dit voor jou de beste VPN provider is.