blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Slagbomen in verschillende soorten en maten

Een slagboom is een belangrijk instrument om op een effectieve manier het verkeer te reguleren en controleren. Er bestaan verschillende soorten slagbomen, afhankelijk van gebruik en omgeving kunnen deze variëren van handbedienbare tot aan elektrische slagbomen. Ook worden slagbomen vaak in combinatie met een schuifpoort gebruikt.

Zo zijn er slagbomen voor de gelimiteerde budgetten. Deze slagbomen kunnen gebruikt worden op plekken waar de verkeersstromen beperkt zijn. Dit zijn voornamelijk de handbedienbare slagbomen of de minder technische slagbomen die elektrisch werken. Handbedienbare slagbomen bestaan in vormen die verticaal omhoog gaan, zoals de elektrische varianten, maar ook in vormen die juist horizontaal draaien.

Als de slagboom intensiever gebruikt gaat worden, zijn er slagbomen beschikbaar met veelzijdige functionaliteiten. Deze slagbomen zitten technisch sterk in elkaar en zijn geschikt voor intensief tot zeer intensief gebruik. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld plekken waar grotere verkeersstromen zijn, zoals op bedrijfsterreinen, appartementscomplexen en/of parkeergarages.

Tevens zijn er slagbomen beschikbaar die moeten voldoen aan hoge veiligheidsnormen en worden voornamelijk gebruikt door de overheid om bijvoorbeeld mensen te beschermen van naderende treinen. Deze slagbomen moeten stevig zijn en geschikt zijn voor zeer intensief gebruik, aangezien de slagbomen vaak op en neer zullen moeten gaan op een dag.

De slagbomen worden uitgevoerd in diverse materialen, afhankelijk van de behoeften. Als het wordt geplaatst in een omgeving waar sprake is van vochtigere weersomstandigheden, kunnen slagbomen beter uitgevoerd worden in materialen die daartegen bestand is, zoals in roestvrij staal.

De armlengte van de slagbomen kunnen variëren, geheel afhankelijk van de behoefte. Zo kunt u denken aan slagbomen van 4/6 meter tot aan 10 meter.