blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Koffiepads kopen? Hou hier zeker rekening mee!

Koffiepads kopen

Wanneer je koffie wil zetten kan er daar tegenwoordig gebruik voor worden gemaakt van tal van verschillende mogelijkheden. Uiteraard kan je nog altijd koffie zetten op de traditionele manier, maar het is tegenwoordig ook erg populair om gebruik te maken van koffiepads. Veel mensen gaan er in de praktijk evenwel vanuit dat er slechts één type van koffiepads bestaat. Dat is echter helemaal niet juist, integendeel. Op vlak van koffiepads maken we dan ook een onderscheid tussen menig aantal verschillende mogelijkheden. Ga jij binnenkort ook nieuwe koffiepads kopen? Hou dan beslist rekening met de hieronder terug te vinden tips! 

Wat zijn koffiepads precies?

Het merendeel van de mensen zullen ongetwijfeld wel weten wat koffiepads nu precies zijn. Toch gaan we hier graag nog even uitgebreid verder voor je op in. Koffiepads zijn eigenlijk een soort van filterzakjes welke zijn gevuld met gemalen koffie. Onder hoge druk wordt er tijdens het koffiezetten met koffiepads voor gezorgd dat warm water door de filter kan worden geperst. Op deze manier kan de koffie op een efficiënte manier worden bereid. Let op! Het merendeel van de mensen die gebruikmaken van koffiepads doen dit in combinatie met een zogenaamd Senseo apparaat. Dat is natuurlijk geen probleem, maar het is wel van belang dat de koffiepads van je keuze compatibel zijn met dit type van apparaat. Veel mensen denken dat dit altijd het geval is, maar dat is absoluut niet zo, integendeel. Controleer dus altijd of de koffiepads van jouw keuze gebruikt kunnen worden in een Senseo-toestel of niet. Zo voorkom je vervelende verrassingen wanneer je koffie wil gaan zetten. 

Welke koffiepads bestaan er allemaal?

Eén van de eerste zaken waar mensen rekening mee houden wanneer ze koffiepads gaan kopen is de kostprijs waar deze pads over beschikken. Wat dit betreft is het belangrijk om te weten dat er een verschil bestaat tussen enerzijds de budget pads en anderzijds de koffiepads die door bekende premium merken op de markt zijn gebracht. Niet alleen de prijs tussen deze verschillende mogelijkheden kan aanzienlijk verschillen, dit geldt ook voor de kwaliteit van de koffie. Wil je er dan ook met andere woorden zeker van zijn dat je kan rekenen op de best mogelijke kwaliteit voor wat jouw koffiepads betreft? Dan kan het altijd interessant zijn om bijvoorbeeld even de meningen van andere mensen over bepaalde koffiepads te gaan lezen.

Klik hier voor meer informatie over verschillende soorten koffie!

In welke mate verschillende koffiepads precies? 

Er zijn dus verschillende merken die koffiepads op de markt hebben gebracht, maar in welke mate verschillen koffiepads verder nog ten opzichte van elkaar? Zeer eenvoudig. Net zoals bij gewone koffie het geval is geldt ook voor koffiepads dat er sprake kan zijn van bepaalde, niet onaanzienlijke verschillen in bijvoorbeeld het karakter van de koffie. Deze wordt dan ook in de praktijk altijd bepaald door de hieronder terug te vinden eigenschappen:

  1. De branding van de koffie (light, medium of dark); 
  2. Het soort koffie waarmee de koffiepads zijn gevuld; 
  3. De sterkte waar de koffie over beschikt; 
  4. Het cafeïnegehalte waarvan sprake is; 
  5. De mate van cremelaag; 
  6. Het aroma van de koffie;

Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, er zijn bij het kopen van koffiepads menig aantal belangrijke zaken waar je absoluut bij stil zal willen blijven staan!