blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Een goedkoop pakket versturen kan met deze tips

goedkoop pakket versturen

Het versturen van een pakket gaat in de praktijk uiteraard altijd gepaard met bepaalde kosten. Deze kosten kunnen afhankelijk van bepaalde keuzes die je als verzender maakt aanzienlijk uiteenlopend zijn. Wil jij graag een goedkoop pakket versturen? Dan kan het interessant zijn om rekening te houden met een aantal tips. Wij hebben de meest interessante tips voor je uitgezocht en stellen ze graag aan je voor hier op deze pagina!

1.) Wat is de voordeligste verzendoptie voor jouw situatie?

Wil jij graag een goedkoop pakket versturen? In dat geval moet je in eerste instantie stil blijven staan bij de verschillende verzendmogelijkheden die worden aangeboden. Er wordt wat dit betreft een onderscheid gemaakt tussen de twee onderstaande opties: 

  1. Het versturen van een pakket op basis van diens afmetingen; 
  2. Het versturen van een pakket op basis van diens gewicht; 

Wat nu voor jou de meest voordelige mogelijkheid is, is in de praktijk altijd afhankelijk van verschillende zaken. Wat is bijvoorbeeld de waarde van het pakket, naar waar moet ze worden verzonden en hoe zwaar is ze? Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, wil je een goedkoop pakket versturen? Dan moet je, je altijd even verdiepen in de verschillende opties die er bestaan. 

2.) Is een verzekering wel echt noodzakelijk?

Een goedkoop pakket versturen betekent in de praktijk vaak dat er geen echt grote waarde in is terug te vinden. In dat geval is het altijd een must om voor jezelf te bepalen of het laten verzekeren van je pakket tijdens de verzending nu al dan niet de moeite waard is. Verstuur je bijvoorbeeld een pakketje met een inhoud van 10 euro? Dan weegt de waarde van het pakket wellicht niet op tegen de kostprijs van de verzekering. Verstuur je een pakket met een waarde van een paar honderd euro? Dan wordt het natuurlijk een compleet ander verhaal. In ieder geval, vraag jezelf altijd af of het laten verzekeren van een goedkoop pakket dat je wil versturen wel echt de moeite waard is. Vaak is dat immers helemaal niet het geval. 

3.) Vergelijk de opties van verschillende vervoersmaatschappijen

De informatie eerder op deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat de mogelijkheden die worden aangeboden voor wat een goedkoop pakket versturen betreft sterk kunnen verschillen afhankelijk van de vervoersmaatschappij waar gebruik van wordt gemaakt. Omwille van deze reden is het altijd aan te raden om even alle opties bij verschillende vervoersmaatschappijen te bekijken. Door het uitvoeren van een vergelijking tussen deze verschillende opties kan je meteen bepalen wat nu echt voor jou de goedkoopste optie is. 

4.) Moet je een goedkoop pakket versturen naar het buitenland?

Last but not least moet je bij een goedkoop pakket versturen ook altijd rekening houden met de bestemming van het pakket in kwestie. Het spreekt namelijk voor zich dat de meest interessante optie voor verzending in het binnenland niet noodzakelijkerwijs ook de interessantste optie voor het buitenland hoeft te zijn, integendeel. Hoe dan ook, ook de bestemming van je pakket is uiteraard een belangrijke factor om rekening mee te houden.