blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Brokers vergelijken? Op deze manier ga je te werk!

brokers vergelijken

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een stukje van hun kapitaal te gaan beleggen in plaats van ze gewoon op een spaarrekening te plaatsen. Brokers vergelijken is dan één van de eerste dingen die je zal moeten doen. Het spreekt namelijk voor zich dat het vandaag de dag zo is dat mensen hun beleggingen graag volledig zelf in de hand willen hebben. Dat is ook logisch. Brokers vergelijken zorgt er wat dat betreft voor dat je meteen de beste partij kan vinden om bij aan de slag te gaan. Wil jij dus met andere woorden ook graag gaan beleggen en ben je daarvoor nog op zoek naar een geschikte partij om bij aan de slag te gaan? In dat geval ga je bij voorkeur te werk zoals hier op deze pagina aangegeven. 

Stap 1: Bepaal waarin je wil beleggen 

Bij brokers vergelijken zal het meteen duidelijk worden dat de ene broker de andere niet is. Dit blijkt niet uit het minst uit het aanbod aan beleggingsproducten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat een broker zich heeft gespecialiseerd in aandelen, maar geen CFD’s aanbiedt. Ook het omgekeerde behoort tot de mogelijkheden. Hoe dan ook, heb jij bepaalde beleggingsproducten voor ogen waarin je graag zou willen beleggen? In dat geval is het altijd belangrijk om bij brokers vergelijken grondig het aanbod van de verschillende partijen te bekijken. Alleen op die manier voorkom je namelijk teleurstellingen. 

Stap 2: Controleer de kosten die worden aangerekend 

Bij brokers vergelijken dient er altijd ook stil te worden gestaan bij de kosten die er in rekening worden gebracht. Dat is erg belangrijk. Het is namelijk zo dat de kosten niet alleen onderling tussen de verschillende brokers aanzienlijke verschillen kunnen vertonen, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat het soort kosten dat in rekening wordt gebracht niet altijd hetzelfde is. Zo is het bijvoorbeeld best mogelijk dat een bepaalde broker een bewaarloon gecombineerd met een bepaalde commissie in rekening brengt terwijl een andere broker het houdt bij louter en alleen een bewaarloon. Dat maakt een behoorlijk verschil op de eindbalans. Het mag dan ook duidelijk zijn, bij brokers vergelijken moet je altijd rekening houden met de kosten die worden aangerekend. Anders maak je zomaar de verkeerde keuze. 

Stap 3: Lees ervaringen van klanten van brokers

Hou er bij brokers vergelijken eveneens rekening mee dat je er goed aan doet om de ervaringen van bestaande klanten van de verschillende brokers te bekijken. Je krijgt in de praktijk dan ook het best een helder beeld van een bepaalde broker wanneer je controleert hoe tevreden (of juist ontevreden) bestaande klanten van die broker in kwestie precies zijn. 

Lees ervaringen op CompareAllBrokers.com!

Stap 4: Meld je aan bij de broker van je keuze

Heb je alle voorgaande stappen doorlopen? Dan zal je kunnen vaststellen dat brokers vergelijken je heeft geleid naar die ene broker die voor jou de best mogelijke diensten gecombineerd met de laagste kosten in petto heeft. Met een beetje geluk kan je bij de broker van je keuze bovendien ook nog eens rekenen op een interessante welkomstbonus. Zo beschik je over een beetje extra geld waardoor je meteen wat meer kan beleggen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, registreer je niet bij een broker zonder eerst even de verschillende partijen die op de markt zijn terug te vinden met elkaar te vergelijken!