blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Welke trouwringen kiezen jullie?

De meeste stellen kiezen ervoor om elkaar trouwringen om te schuiven tijdens de huwelijksvoltrekking. Een enkele keer kiest men voor iets anders, zoals een ketting of een speciale tatoeage, maar de ring is toch wel het meest gebruikt. Dit is ook niet verwonderlijk, het uitwisselen van trouwringen is iets dat al vele eeuwen gedaan wordt. Sterker nog, het ritueel gaat zelfs terug tot de tijd van de oude Egyptenaren. De ringen zijn een teken dat jullie bij elkaar horen, ze geven een boodschap naar anderen af. Maar ze zijn ook een teken voor jullie zelf, dat jullie elkaar beloofd hebben eeuwig trouw te blijven.

De betekenis van trouwringen

Veel mensen zijn zo vertrouwd met de trouwring, ze vinden het zo vanzelfsprekend, dat ze zich eigenlijk niet eens afvragen waarom dit gedaan wordt, welke betekenis erachter zit. Trouwringen zijn uiteraard rond, dat is niet alleen zo omdat ze dan om je vinger passen, maar het heeft ook een symbolische betekenis. Een cirkel kent geen begin en geen eind en zo zou jullie verbintenis ook moeten zijn. Jullie kiezen voor elkaar in voor- en tegenspoed en in leven en dood. Dat is de betekenis die achter de cirkelvorm zit. Als je trouwringen uit gaat zoeken, dan zul je zien dat er veel verschillende materialen hiervoor gebruikt kunnen worden en dat sommige ringen ook voorzien zijn van een mooie steen. Ook deze edelstenen hebben een betekenis:

  • de robijn staat symbool voor het hart
  • saffieren zijn een reflectie van de hemel
  • diamanten zijn een teken van liefde die onverwoestbaar is
  • aquamarijn zorgt voor een gelukkig huwelijk
  • de maansteen staat voor tevredenheid
  • turkoois verbeeldt wilskracht

Als je een ring met een edelsteen uit wilt gaan zoeken, dan zou je de betekenis van deze stenen mee kunnen nemen in je overweging. Welke past het best bij jullie en waarvoor willen jullie dat de trouwringen symbool staan?

Passend bij jullie

De symbolische betekenissen zijn natuurlijk heel mooi en het is zeker niet verkeerd om hier bij stil te staan. Maar het is ook belangrijk om je te realiseren dat trouwringen goed bij jullie moeten passen. Je kunt bijvoorbeeld wel voor gouden ringen kiezen, omdat iedereen dit eigenlijk doet, maar als jullie dit niet mooi vinden, moeten jullie dat zeker niet doen! Als het goed is dragen jullie deze sieraden jullie hele leven. Je moet er dan ook zeker van zijn dat je het echt mooi vindt. Je kunt wel willen kiezen voor een diamant, omdat je zeker weet dat jullie liefde onverwoestbaar is, maar als je een maansteen mooier vindt moet je daar zeker voor kiezen! En er is ook niks mis mee om te kiezen voor trouwringen zonder edelstenen. Het is een heel persoonlijk sieraad, dus neem de tijd om rond te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Je zult het echt weten als je de juiste exemplaren gevonden hebt! Bij Juwelier de Tijd hebben ze een heel ruim aanbod op dit gebied, waardoor de kans erg groot is dat je daar de perfecte ringen vindt. Als je trouwringen uit wilt zoeken, is het dus echt aan te raden om bij hen een kijkje te nemen!