blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Wat zijn de mogelijkheden van een 3D product configurator

Inmiddels raken we steeds meer gewend aan het feit dat veel dingen in 3D worden weergegeven. De eerste 3D printers voelden als een revolutie. Nu heeft bijna elke sterrenchef zo’n printer in huis. Met een 3D product configurator kun je digitaal producten in 3D weergeven. Dat maakt het bekijken van plaatjes van producten een totaal andere beleving. Voor jezelf, voor je bezoekers en natuurlijk ook voor je klanten. De mogelijkheden zijn eindeloos en de techniek ontwikkelt zich elke dag verder. We delen in dit artikel graag met je wat de mogelijkheden zijn op zakelijk gebied van deze ontwikkelingen. Of je nu een productiebedrijf hebt of een webshop. 3D kan ook voor jouw organisatie een ware revolutie zijn.

Productontwikkeling

Met een  3D product configurator maak je het ontwikkelen van nieuwe producten en het aanpassen van bestaande producten een stuk eenvoudiger. Moesten je mensen vroeger een prototype fabriceren en testen, tegenwoordig is dat steeds minder nodig. Een groot gedeelte van de ontwikkeling kun je digitaal nabootsen. Levensecht en je kunt met veel meer variabelen rekening houden dan je zelf zou kunnen bedenken. Het maakt dat je de productontwikkelingsafdeling nog innovatiever kunt maken met minder inspanning en minder kosten. Daarbij zijn de modellen steeds beter en kom je steeds sneller tot de kern van een ontwikkelingstraject.

Online training met een 3D product configurator

Geef jij regelmatig trainingen en doe je dat ook online of wil je dat online gaan doen? Een 3D product configurator is hierbij je perfecte ontwikkelpartner. Je maakt de meest ingewikkelde producttrainingen eenvoudig met een simulatie van de producten in 3D. Je kunt hele handleidingen voor het gebruik van een product digitaal maken en weergeven op een manier die nog beter werkt dan wanneer mensen daadwerkelijk bij het product of de machine zouden staan.

Betere klantbeleving

Met een 3D product configurator maak je de klantbeleving een heel stuk beter. Sterker nog je kunt klanten echt een wauw-factor bezorgen als ze je site bezoeken. Hoe gaaf is het als je al jouw producten zo waarheidsgetrouw kunt laten zien dat klanten het gevoel hebben dat ze het product daadwerkelijk in handen hebben. Daar wordt iedereen blij van toch? Die ervaring gaat je helpen om je klanten loyaler te maken en een positieve attitude rondom je merk te creëren. Voortaan ben jij de eerste keuze voor klanten als ze jouw producten nodig hebben.

Omzetgroei met een 3D product configurator

Met een 3D product configurator stimuleer je gegarandeerd je omzet. Niet alleen door trouwere klanten die vaker bij je bestellen, maar ook door mond-tot-mond reclame van diezelfde enthousiaste klanten die anderen stimuleren om ook naar jouw webshop te komen. Daarnaast vereenvoudig je het keuzeproces voor je klanten doordat ze bij een levensechte beleving makkelijker de stap durven te zetten om een bestelling te plaatsen. Ook zie je en vermindering van het aantal retouren dat nog op een andere manier een omzetstijging oplevert. Stap nu in de wereld van 3D en doe er je voordeel mee! Je zult er geen spijt van krijgen.Vraag nu een vrijblijvende demo aan op Expivi.com.