blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Als je een eigen bedrijf hebt moet je op veel dingen letten. Zo moet je ervoor zorgen dat je genoeg omzet kan maken zodat je alles kan betalen. Ook moet jij je klanten tevreden houden en moet je ervoor zorgen dat ze bij jou blijven kopen. Daarnaast heb je natuurlijk werknemers die jouw bedrijf laten draaien. Echter moet je wel deze werknemers tevreden houden, zo zorgen ze ervoor dat jouw werkzaamheden gedaan worden. Het kan natuurlijk zijn dat een werknemer het niet meer leuk vindt en die zit natuurlijk onder een contract. Het kan dan heel moeilijk zijn als baas om deze te laten gaan, maar soms is het juist het beste wat je kan doen. Het contract kan je ontbinden door middel van een vaststellingsovereenkomst waarin bepaalde regels in staan. Deze vaststellingsovereenkomst moet je zelf opstellen en moet je ervoor zorgen dat deze ook helemaal klopt. Zo kan je hier informatie over vinden op het internet en kun je deze opstellen. Hierin kan je regels in zetten over het ontslag en kan je zo op een goede manier uit elkaar gaan. Het is wel van belang dat de werknemer het er mee eens is en dit ondertekend. Alleen dan kan je ervoor zorgen dat je het contract kan ontbinden met je werknemer.

Je overeenkomst laten beoordelen

Je kan als je een vaststellingsovereenkomst wilt laten opstellen deze ook laten controleren. Zo kan je via de website vso-beoordeling.nl kijken naar mensen die je hiermee kunnen helpen. Zo hebben ze veel ervaring op dit gebied en kunnen ze ook alles voor je doen met je overeenkomst. Op deze manier kijken ze naar de overeenkomst en kijken ze of alles in orde is. Daarnaast kan er worden gekeken naar de inhoud en kunnen ze precies zien wat in orde is en wat bijvoorbeeld verkeerd is. Ook kan je ervoor zorgen dat je advies krijgt over de overeenkomst vooral als een werknemer dit niet wilt ondertekenen. Deze mensen weten dan precies wat je moet doen en kan je ook goed geholpen worden met je probleem.

Inhoud van een vaststellingsovereenkomst

De inhoud van deze overeenkomst is heel algemeen en hier staan afspraken in over het ontslag. Op deze manier kan je goed uit elkaar gaan als werknemer en werkgever. Deze afspraken kunnen over van alles gaan en kan dit ook bijvoorbeeld gaan over een opzegtermijn. Ook staat hier informatie in over een vergoeding die je eventueel kan krijgen als je onder je contract uit gaat. Dit noem je een transitievergoeding en in de overeenkomst staat hier veel over en ook de hoeveelheid. Ook de eigendommen van het bedrijf staan hier in en de werknemer moet deze terug brengen als die ontslag neemt.