Wat houdt pdca in?
Pdca is een manier om je werk stap voor stap te verrichten. Zo kun je je presentaties en organisaties verbeteren. Pdca staat voor plan-do-check-out. Hiermee werk je in stappen waardoor je fouten eerder ontdekt. Pdca wordt overigens zowel door bedrijven als scholen gebruikt. Mocht je benieuwd zijn wat het precies is en hoe het werkt, lees dan verder!
Leuker en efficiënter werken
De pdca-cyclus wordt gebruikt voor betere presentaties. Daarnaast wordt de pdca-cyclus ook gebruikt voor het beheersen van de tussenstappen. Met pdca heb je de mogelijkheid om je werknemers aan projecten te koppelen. Hierdoor kan het personeel op de juiste manier ingezet worden. Bovendien is het voor iedere deelnemer overzichtelijker wat er dient te gebeuren.
Met behulp van vier stappen meer bereiken
Binnen 4 stappen heb je de mogelijkheid om een geweldige presentatie te maken en beheersen. De pdca-cyclus is hiervoor de ideale methode. De P staat voor plan. hierbij dien je te kijken naar wat je uiteindelijk wil bereiken en hoe je dit wilt realiseren.
De D staat voor do. Bij do zal je het project moeten uitvoeren. Let er op, dit gaat enkel om de basis. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen aan een start van een project. Het is hierbij vooral belangrijk dat je daadwerkelijk begint met het uitvoeren en iets moois realiseert
De C staat voor check. Check is erg belangrijk in de pdca-cyclus. Door na het afronden van een activiteit een controle uit te voeren, zie je waar en wanneer er iets is fout gegaan. Hier kun je dus weer van leren.
De O staat voor out. Bij out gaat het om reageren en besturen van het project. Als je het project nog bespreekbaar moet maken bij het personeel of wellicht je baas, dan is dit het moment om het te doen.
Is de planning en control cyclus echt een aanrader?
Een planning en control cyclus is een grote aanrader als het gaat om een project. Met een planning en control cyclus kun je namelijk gemakkelijk de stappen ondernemen zonder dat er enige fouten gemaakt worden. Na het maken van een project, is het altijd verstandig om te controleren. Zo voorkom je dat je dezelfde fouten blijft maken. Als je een beginnend bedrijf hebt, dan wordt het erg aangeraden om je aan de planning en control cyclus te houden.
Het voorkomen van fouten
Het is natuurlijk van belang om fouten zoveel mogelijk te voorkomen. Bepaalde fouten kunnen namelijk erg onprofessioneel overkomen. Hierom is het van belang om te kijken naar de fouten die jij er nog uit kan halen. Wanneer je de fouten hebt ontdekt, is het belangrijk dat je dit op een professionele manier aanpast. Mocht je zelf de expertise missen op een specifiek gebied, dan kun je hier eventueel ook de hulp voor inschakelen van een expert. Huur een deskundige in en zorg ervoor dat hetgeen wat jij aanlevert van een zeer hoog niveau is. Let er hierbij wel op dat je er niet te veel geld aan spendeert.