blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Tips voor uw magazijn.

Een goed ingerichte magazijn is een waardevolle toevoeging voor uw bedrijf, denk dit dus ook goed uit. Om effecient gebruikt te maken van uw ruimte spelen vele factoren een rol, denk aan order patroon, omzetsnelheid, de groote van de producten. Voor het goed gebruik van het magazijn worden vaak stevige legbordstellingen gebruikt. Een legbordstelling is een stelling die gemakkelijk aan te passen is voor de producten.

Maak smalle gangen, als u hier gebruik van maakt is de kans groot dat er nog een extra stelling bij kan. Hierdoor kunt u meer producten opslaan. Hou er wel rekening mee dat het functioneel moet blijven, in de zin van dat de heftrucks wel makkelijk de producten kunnen pakken.

Als je plekken hebt waar heftruckchaffeurs elkaar moeten passeren moet je daar rekening mee houden. Dit doe je door de gangpaden breed te maken zodat ze langs elkaar kunnen rijden. Helaas gaat dit wel ten koste van de opslagcapciteit van het magazijn. De voorkeur gaat dan ook naar smalle gangen. Je kan voorkomen dat heftrucks elkaar moeten passeren door deze gangen eenrichtingsverkeer te maken.

Zorg ook dat de klaarzetruimte groot genoeg is. Zo kan bij het leveren van de producten alles mooi worden klaargezet. Is dit niet het geval dan worden de pallets voor de stellingen gezet, dit zorgt tevens weer voor vertraging.