blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Stage als grafisch ontwerper volgen

Heerlijk, het is weer bijna vakantie. Heb jij al leuke plannen gemaakt? Wat je vooral niet moet vergeten is om, als dit nodig is, een stageplaats te regelen voor het komende studiejaar. Als jij een opleiding grafisch ontwerper volgt, zal je zoals bij de meeste beroepsopleidingen het geval is, stage moet gaan lopen. Veel studenten vinden het zoeken van een goede stageplaats maar moeilijk. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Je moet er wel wat voor doen natuurlijk.

Waarom een stage zo belangrijk is

Als je een opleiding grafische vormgeving volgt, leer je natuurlijk enorm veel technieken en hulpmiddelen toe te passen. De stap naar een commercieel bedrijf is voor veel studenten erg groot. Werken in een bedrijf vraagt om veel andere skills. Om de nodige ervaring op te doen zijn de stageperiodes dan ook van enorm groot belang.

Tijdens je stage als grafisch ontwerper zal je als goed is, op allerlei vlakken inhoudelijke vakkennis op gaan doen. Het spreekt voor zich dat dit erg belangrijk is. Maar misschien nog veel belangrijker is de ontwikkeling van een professionele houding. Hiermee bedoelen we een goede en flexibele werkhouding waarbij het samenwerken met collega’s centraal staat. Het zijn slechts enkele voorbeeld van zaken waar tijdens de opleiding niet altijd even veel aandacht voor is. Deze skills zijn echter wel erg belangrijk om te kunnen slagen in het bedrijfsleven. 

Het aantal stageperiodes verschilt per opleiding. Volg je een niveau 4 of HBO opleiding, zullen er meestal twee stageperiodes zijn. Bij een niveau 2 of 3 opleiding is dit er vrijwel altijd één. Afhankelijk waar je opleiding volgt zal je worden ondersteund door het stagebureau van het opleidingsinstituut. Zij hebben veel connecties in het bedrijfsleven. Je kunt natuurlijk ook zelf naar een mooie stageopdracht gaan zoeken.

De stageperiodes zijn ongeacht op welk niveau je bent opgeleid, leerzame periodes. Er wordt wel een ruime mate zelfstandigheid gevraagd. Je gaat hierbij dus ook je leerdoelen en competenties ontwikkelen. Bereid je dan ook goed voor als je stage gaat lopen. Je zult zien dat als je er eenmaal bent, een heel leuke maar vooral leerzame tijd tegemoet gaat. Bovendien is het voor veel studenten de opstap naar een leuke baan. 

Interessante stage als grafisch ontwerper

Een veel gehoorde opmerking van studenten is dat het zo lastig is om een stageplaats te vinden. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Ben jij op zoek naar een stage als grafisch ontwerper? Kijk dan eens op varamedia.be voor interessante stageopdrachten waarbij je erg veel kunt leren. 

Hierbij zal je voornamelijk worden ingezet om de verschillende teams van online marketeers en makers van content te ondersteunen met visuele content. Het is dan ook een pré als je goed overweg kunt met animatie en video. Je krijgt echter ook mogelijkheden om andere skills te ontwikkelen. Je werkt verder niet alleen in een fascinerende maar zeker ook een werkomgeving. Er zijn ook mogelijkheden om na je opleiding in dienst te treden. Dus waar wacht je nog op?