blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Solliciteren naar een baan

In dit artikel vindt u een aantal tips, zodat het process van solliciteren gemakkelijker gaat en u meer bereik heeft, zodat u sneller een baan krijgt (Bron: https://www.premiumprofiles.com/nl).

Ken uw arbeidsgeschiedenis

Houd de details van uw arbeidsverleden klaar. Online sollicitatiesystemen vragen meestal om dezelfde informatie zoals papieren sollicitaties, waaronder uw contactgegevens, educatieve achtergrond en arbeidsverleden, waaronder functietitels, start- en einddatums van tewerkstelling en salaris voor elke functie.

Mogelijk heeft u het volledige adres van uw vorige werkgevers nodig, samen met het telefoonnummer van het bedrijf en de naam van uw leidinggevende.

Voorbeeldformulieren van sollicitaties bekijken

Download een voorbeeld sollicitatieformulier en vul het in voordat u uw online sollicitaties start. Print en vul het in, zodat u precies weet welke informatie u moet invoeren wanneer u online solliciteert voor vacatures. Gebruik de ingevulde voorbeeld aanvraag als leidraad wanneer u uw sollicitaties voltooit.

Accounts maken op vacaturesites

Sommige jobboards en bedrijfswebsites vereisen dat gebruikers een account aanmaken wanneer ze solliciteren voor vacatures. Het is een goed idee om uw online zoektocht naar een baan te starten door het creëren van een account op ten minste een van de belangrijkste job boards, waaronder Indeed, de Nationale Vacaturebank, en Young Capital. Als u op zoek bent naar een professionele functie, is het ook belangrijk om een profiel aan te maken op LinkedIn of bij een Uitzendbureau hoger opgeleiden.

Als u een account wilt aanmaken, moet u zich registreren met een huidig e-mailadres, zodat uw account kan worden bevestigd. Uw gebruikersnaam is vaak uw e-mailadres of een naam die u selecteert. Op sommige sites kunnen werkzoekenden zich registreren met hun Facebook- of LinkedIn-informatie. Op die sites wordt uw Facebook- of LinkedIn-gebruikersnaam en -wachtwoord gebruiken om toegang te krijgen tot de site. Mogelijk kunt u ook uw arbeidsverleden importeren van de site die u gebruikt om verbinding te maken. Vergeet niet een professionele gebruikersnaam te kiezen, zodat een potentiële werkgever geen verkeerde ideeën krijgt.