blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Snelle betalingen dankzij zzp factoring

Als zzp’er is het erg fijn om kort na het verzenden van een factuur een betaling binnen te krijgen. Met zzp factoring wordt de kans op een snelle betaling des te groter! Zo kunt u uw eigen opdrachtnemers direct betalen, kunt u nieuwe marketingcampagnes opzetten, enzovoorts. Helaas blijkt het in de praktijk vaak behoorlijk lastig te zijn, om met name grote bedrijven aan de betalingstermijn van uw factuur te houden. Uw factuur belandt vaak op de grote hoop bij deze partijen, waardoor deze veel later dan gewenst betaald wordt. Het versturen van een aangetekende brief is niet hetgeen wat u graag doet. Daarbij is de wettelijke betaaltermijn 30 dagen en niet 14 dagen, zoals veel zzp’ers aanhouden.

Werking van zzp factoring voor bedrijven

Het idee achter zzp factoring is eigenlijk heel simpel. Als bedrijf verkoopt u een uitgaande factuur aan een extern bedrijf, het factoringbedrijf. Dit bedrijf zal de factuur doorgaans binnen 24 uur aan u betalen, waardoor u de betaling direct binnen hebt. Vervolgens is het aan het factoringbedrijf om het openstaande bedrag te vorderen bij uw eigen opdrachtgever. Doordat een factoringbedrijf een grotere cashflow heeft dan u als zzp’er, hebben zij meer geduld bij het wachten op de betaling van uw opdrachtgever.

Door een factoringbedrijf in te schakelen voor zzp factoring kunt u uw eigen vaste lasten direct betalen. Zo zit u nooit meer in financiële spanning, in de hoop dat bedrijven uw facturen tijdig betalen. U betaalt het factoringbedrijf vaak een vergoeding per factuur.