blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Sloten om in overweging te nemen

Lockers met pincode zijn een afsluitbare vorm van kasten die je in het dagelijks leven vast wel een keer bent tegengekomen. Ze worden vaak gebruikt in publieke ruimtes om jou zo een mogelijkheid te geven om je spullen veilig achter te laten. De meest stereotype vorm van een locker is een grote kast vaak rechthoekig en met meerdere naast elkaar, die gemaakt is van metaal. Toch zijn er heel veel verschillende manieren om zo’n locker te sluiten. Dat het een kast ansicht is, is wel duidelijk. Maar de sloten die gebruikt worden verschillen echt per ruimte en elk slot heeft dan ook zo zijn eigen voor en nadelen.

Voordeel per slot

Een erg oude en bekende manier is een locker met hangslot. Een groot voordeel hiervan is dat een hangslot vaak geprobeerd en getest is. Lockers met pincode zijn vaak elektrisch en het voordeel hiervan is dat er vaak grote hoeveelheden sloten in één keer geprogrammeerd kunnen worden. Dan heb je nog de lockers met een muntje, deze zorgen voor vermindering van bedrijfskosten doordat je geen gedoe hebt met missende sleutjes. Dit zijn de sloten die tijdens deze tekst behandeld worden, maar met de groeiende technologie zijn er nog heel veel meer soorten sloten. Je kan het zo gek niet bedenken, maar lockers met face id zou men niet meer raar van opkijken.

Nadeel per slot

Het hangslot is herkenbaar, maar het voordeel van een locker met muntje is een nadeel bij dit slot. Men raakt sleutels namelijk vaak kwijt. Zoals de sleutels kwijt kunnen raken, kan iemand ook zijn pincode van een locker vergeten wat voor die manier weer een groot nadeel is. Bij een muntje is dit natuurlijk geen probleem, maar veel mensen betalen in deze moderne wereld met de pin en hebben vaak geen muntgeld meer op zak. Zo zie je maar weer dat je voor elk product voordelen en nadelen kan bedenken. Zelfs de aanschaf van een locker, kan je laten nadenken over welk slot je op dit kastje wil plaatsen.