blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

SEO uitbesteden

SEO uitbesteden

Het ‘keyword’ tot succes: gaat jij zelf met SEO aan de slag?

SEO is een veelbesproken term. Door SEO (en SEA) toe te passen, worden websites beter gevonden in Google. De wereld van SEO is echter zeer groot en complex. Het is daarom belangrijk om een aantal dingen te weten voordat je hiermee aan de slag gaat.

SEO uitbestedenWat is SEO en wat zijn keywords?

SEO staat voor ‘Search Engine Optimazation’, simpel gezegd het beter vindbaar maken van jouw teksten. Allereerst bepaal je welke pagina(s) binnen jouw website beter vindbaar moeten worden. Uiteraard kan je ook als doelstelling hebben dat de gehele website beter vindbaar moet worden, in dat geval moeten alle pagina’s ‘SEO-proof’ gemaakt worden. Stel; je hebt een website waarin je een pagina over haarconditioner beter vindbaar wil maken. Dan is het belangrijk dat je in ieder geval dit woord, en woorden die hiermee te maken hebben op deze pagina benoemt. Dit noemen we zogeheten keywords en kunnen ook gezien worden als synoniemen voor het belangrijkste zoekwoord. Welke woorden passen bij jouw pagina, is uit te zoeken via de Keyword Planner van Google. Ook is het belangrijk dat je teksten schrijft van minimaal 200 woorden, hier kijkt Google grondig naar.

Hoe kan ik SEO toepassen?

Je kan er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met SEO. Zoals eerder genoemd zoek je een woord waar je de focus op legt, en deze verwerk je samen met andere keywords in een tekst van minimaal 200 woorden. Beschikt de pagina ook over afbeeldingen? Dan zijn de bestandsnamen van deze afbeeldingen ook van belang. Je kan deze afbeeldingen voorzien van zogeheten alt-tags. Ook kan je Meta Titels en Meta Omschrijvingen toevoegen aan je pagina’s. Dit zijn de titels en omschrijvingen van je pagina zoals deze in Google woorden weergeven. Hoe beter deze titel en omschrijving aansluiten op de rest van de tekst, hoe beter.

SEO uitbesteden?

SEO toepassen doe je niet in een middag. Heb je grootse plannen met je website? Dan kan het verstandig zijn te kiezen voor SEO uitbesteden aan een expert. Deze persoon kan je voorzien van adviezen per pagina en teksten schrijven. Uiteindelijk steek je hier zelf ook veel van op, waardoor ook jij op een dag SEO specialist zal zijn!