blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Redenen om te zorgen voor een goede scheiding van bedrijfsafval

scheiden bedrijfsafval

Met een afvalcontainer zorg je ervoor dat je jouw bedrijfsafval op een goede manier kan scheiden. Hier lees je een aantal redenen waarom het belangrijk is om jouw bedrijfsafval goed te scheiden.

Tip: regel een goedkope afvalcontainer via Bedrijfsafval.nl voor elke afvalstroom binnen je bedrijf om direct te starten met een goede afvalscheiding!

Draag je steentje bij

Veel bedrijven zorgen voor veel afval. Het minste wat je dan kunt doen als bedrijf is het goed scheiden van je afval. Op die manier kan je afval toch nog gebruikt worden door middel van bijvoorbeeld recycling. Als je al het afval bij elkaar in de container gooit, dan is er maar een kleine kans dat er nog wat mee gedaan kan worden. Het is daarom altijd beter om je afval goed te scheiden.

De planeet is niet alleen van jou

Ja, misschien heb je wel een heel erg goedlopend bedrijf en misschien doe je ook wel heel veel goede dingen met je bedrijf. Wat het ook is, het is altijd goed om je afval te scheiden. Hoe goed je bedrijf ook is. De planeet is namelijk niet alleen van jou en jouw bedrijf. We delen het met iedereen op deze aarde. Het scheiden van je afval is iets kleins wat je kunt doen wat ook nog eens goed is voor de planeet.

Goedkoper

Wanneer je jouw afval scheidt, zal dit de planeet minder kosten. Het constant opnieuw gebruik maken van grondstoffen en nieuwe materialen creëren is namelijk duurder en kost meer werk dan het hergebruiken van oude materialen. Door jouw afval goed te scheiden, draag je dus bij aan een meer gemakkelijke en goedkope manier van materialen maken.

Gebruik een afvalcontainer

Wanneer je afval wilt scheiden, maak dan gebruik van een goede afvalcontainer. Op die manier kun je al je afval op de goede plekken kwijt en kom je geen plek tekort. Wanneer je geen gebruikt maakt van een goede afvalcontainer, zal je zien dat je meer geneigd zal zijn om gewoon alles op één hoop te gooien. Op die manier kom je natuurlijk nooit aan het scheiden van afval toe. Schakel daarom een containerverhuur in om elke afvalstroom direct bij de bron te scheiden.