blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Oud ijzer is nog wat waard!

Veel producten die wij gebruiken zijn gemaakt van ijzer en wordt langzaam oud ijzer.Met het ijzer wordt vaak niks meer gedaan na gebruik en ooit beland het op de stort.Nu is het zo dat jij nog wat kan doen met het ijzer. Het kan namelijk gerecycled worden en dat is dan ook zeker de reden dat jij je oude schroot weg moet doen. Het fijne is dan ook dat je er geld voor kan krijgen ook, want het heeft gewoon nog een waarde. Dat is dan ook zeker de reden dat jij het moet inleveren voor een mooi bedrag waar jij zeker geen spijt van gaat krijgen.

oud ijzer

Prijsbepaling

Het bepalen van de oud ijzer prijs gebeurt niet zomaar. Er is namelijk een hele markt beschikbaar waar de prijs wordt bepaald aan de hand van bepaalde voorwaarden. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar vraag een aanbod. Ook wordt er gekeken naar het gewicht van het metaal en hoe het er uit ziet. Als jij bijvoorbeeld ijzer wilt verkopen dan moet er eerst worden gekeken of er nog wat mee kan worden gedaan. Anders heeft het ook geen zin om het te kopen voor een mooie prijs. De prijs wordt uiteindelijk berekend per kilogram. Als jij dus een hele hoop hebt liggen dan kun jij er een mooie prijs voor vragen.

Waar?

Het oud ijzer inleveren kun je op verschillende manieren. Jij kan het bijvoorbeeld naar een stort brengen. Hier wordt het in een grote container gegooid en vanzelf een keer opgehaald. Ook kun jij het verkopen voor een prijs. Hier zijn dan ook nog steeds twee opties mogelijk. Jij kunt het bijvoorbeeld wegbrengen naar het bedrijf waar jij het wilt gaan verkopen. Jij kunt het ook laten ophalen. Bij het ophalen wordt er een container op het terrein geplaatst waar jij werkt en daar kunnen de metalen in worden gegooid. Het is dan ook een hele fijne service, want jij zit zelf niet met het probleem dat jij misschien ver moet reizen.

Voordeel

Het is belangrijk om je oud ijzer in te leveren zodat het kan worden gerecycled. Dat is namelijk beter voor het milieu dan het steeds te laten liggen in een schuur of loods.Het is nou eenmaal zo dat bij het graven naar grondstoffen veel uitstoot bij komt kijken. Dit kun jij een heel stuk verminderen door het in te leveren. Jij kan er dus ook nog een mooi bedrag voor krijgen dat het zeker waard is om het te verkopen. Als jij als bedrijf er veel van hebt liggen dan zal je ook hoog in de gewichten zitten. Dit betekent dat jij er een goede en eerlijke prijs voor kunt vragen en dat is wat jij uiteindelijk natuurlijk wilt.