blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Op zoek naar uitdagende freelance opdrachten?

Kenmerkend voor een freelancer is dat men werkt met freelance opdrachten voor een opdrachtgever zonder dat er sprake is van een vast dienstverband. Freelancer, zzp’er of zelfstandig professional zijn termen die vaker door elkaar gebruikt worden en die feitelijk op hetzelfde neerkomen: je voert een opdracht voor een bedrijf uit zonder dat je hier vast in dienst bent. Ben jij een freelancer en werkzaam in de financiële sector? Dan ben je bij Headfirst aan het juiste adres voor freelance opdrachten bij grote opdrachtgevers, zoals Telecom, Finance en de Nederlandse Overheid. De praktische zaken worden je als freelancer uit handen genomen, zodat jij alle aandacht kunt besteden aan je volgende klus.

Verscheidene freelance opdrachten

Net zoals bij vacatures is het aanbod aan freelance opdrachten divers. Je wordt niet voor slechts een taak ingehuurd. De projecten van de opdrachtgevers verschillen enorm van elkaar. Hierdoor is er voor iedere freelancer wel wat wils. Ben je meer een project manager en wil je bij een grote bank een nieuw financieel product exploiteren? Geen probleem. Of ben je meer een Business Analist en wil je bij een energieleverancier werken met verandering van processen? Ook dat is niet erg. In de database vind je voornamelijk economische opdrachten, waardoor je altijd wel een vacature vind die bij jouw interesses en vakgebied past. 

Waarom als zelfstandig professional aan de slag gaan?

Kun je van freelance opdrachten een bestaan opbouwen? Dat ligt aan je aanpak. Werken als een freelancer heeft zo zijn voordelen. Je kunt ervaring opdoen bij meerdere bedrijven. Je probeert meerdere projecten uit, waardoor je ook beter ontdekt wat je leuk vindt om te doen. Tevens is het afwisselend en uitdagend om zo aan de slag te gaan. Je hoeft je alleen te focussen op het project, waarvoor je ingehuurd wordt. Er worden geen andere bijklussen van je verlangd. Je krijgt als freelancer een grote vrijheid in het inplannen van werkzaamheden en vrije tijd. Je werkt kortom wanneer het je uitkomt en hoe het past binnen het gegeven tijdsbestek. 

Jouw juiste project vinden

De freelance opdrachten die binnenkomen, worden geplaatst op het vacatureplatform dat beter bekend staat als Select. Op dit platform kun je dagelijks terecht voor nieuwe opdrachten. De duur van een project kan verschillen. Zo kun je twee maanden van werk voorzien zijn, maar ook een jaar. De duur staat in de vacature aangegeven. Select helpt om zelfstandige professionals, leveranciers van professionals en opdrachtgevers met elkaar in contact te laten komen zonder tussenkomst van een bemiddelaar. De administratie hoef je als freelancer niet naar om te kijken. Die wordt je uit handen genomen. Zo vind je snel en effectief je volgende freelance project. 

Aanvullende diensten nodig?

Naast freelance opdrachten kun je ook nog gebruik maken van aanvullende diensten bij Headfirst. Je kunt gebruikmaken van Select Academy, een online leerplatform die als grootste van heel Nederland wordt gezien. Hier worden de professionals en medewerkers van aangesloten partners gestimuleerd om zich verder te blijven ontwikkelen. In de huidige flexibele arbeidsmarkt is dit ontzettend belangrijk voor een betere positie. Daarnaast biedt het bedrijf je nog een collectie aan financiële, advies- en verzekeringsproducten en -diensten aan, zoals een snelle uitbetaling binnen veertien dagen.