blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Koolstof kopen bij Compositesplaza

Wil je koolstof kopen kan je bij diverse aanbieders terecht. Koolstof is tenslotte aan populariteit aan het toenemen en wordt steeds vaker gebruikt. Het is dan ook een veelzijdig materiaal, dat je voor allerlei uiteen lopende doelen kan gebruiken. Wil je iets verstevigen en mag het niet te zwaar worden? Dan is koolstof het materiaal wat je het beste kan gebruiken. In de webshop van Compositesplaza kan je terecht voor verschillende soorten koolstof materiaal, zoals koolstof bandweefsel, koolstof vezel prepreg, verschillende soorten koolstof weefsel, multi axiaal weefsel en koolstof pultrusie profielen.

Welke soort koolstof heb jij nodig?

Zoals hierboven genoemd is koolstof is te verkrijgen in verschillende vormen. Maar welke soort is nou het meest geschikt voor jouw doeleinden? Koolstof bandweefsels zijn smalle banden, die worden gebruikt om kleine specifieke delen van een product te versterken. Denk hierbij aan het omwikkelen van een buis of het verstevigen van de naadjes en hoekjes van een constructie. Compositesplaza heeft banden beschikbaar in breedtes variërend van 1 tot 15 centimeter. De toepassingsmogelijkheden vind je in de modelbouw, sport , scheepsbouw en auto-onderdelen.

Met koolstof vezel prepreg wordt versterkingsweefsel bedoeld waar hars aan is toegevoegd. Het grote voordeel is dat het eindresultaat mooier is. Je hebt minder luchtbellen, minder vervorming en makkelijker glanzend te maken. Het wordt vaak gebruikt voor sportartikelen en commerciële producten.

Wanneer je op zoek bent naar koolstof doek, kan je bij Compositesplaza kiezen uit weefsels van verschillende sterktes. Daarnaast zijn er design weefsels beschikbaar. Deze zijn op een speciale manier geweven in diverse patronen en gewichten. Koolstof doek kan op talloze manier gebruikt worden, onder andere voor boten, auto-onderdelen, sportartikelen en zelfs sieraden.

Multi axiaal weefsel bestaat uit twee lagen waarbij de vezels in een andere richting lopen. Dit zorgt voor nog sterkere verstevigingsmogelijkheden. Je ziet dit soort doek vooral terug in de lucht- en ruimtevaart, scheepsbouw en toepassingen van militaire, constructie en medische aard.

Tenslotte kan je bij Compositesplaza terecht voor koolstof pultrusie profielen. Door de koolstof op een bepaalde manier met hars te behandelen, ontstaat er een stijf profiel. Er kunnen op die manier ronde staven, buizen of rechthoekige profielen vervaardigd worden.