blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Investeren in Bitcoin: nog steeds een goed idee

Bitcoin

aren geleden hoorden we prachtige verhalen van mensen die precies op het goede moment hebben geïnvesteerd in Bitcoin en daar mooie bedragen mee hebben verdiend. Hoewel het misschien niet meer zo hard zal lopen, is Bitcoin nog altijd een zeer waardevolle investering. 

Bitcoin

Over Bitcoin

Bitcoin is een cryptomunt. Het is een digitaal betaalmiddel waarvan er inmiddels een aantal soorten zijn. Het werd echt groot tijdens de financiële crisis in 2008. Toen werd zichtbaar dat veel investeerders het vertrouwen in de grootbanken verloren en op zoek gingen naar alternatieven. Bitcoin was één van die alternatieven. De munteenheid groeide hard en werd ook steeds minder gecompliceerd dankzij waardevolle websites vol informatie over deze manier van beleggen. 

Waar moet je beginnen?

Enige basiskennis van de markt is zeker geen overbodige luxe als je wil investeren in Bitcoin. Het is dus waardevol om je goed in te lezen en bovendien te realiseren wat Bitcoin precies is en hoe het anders is dan andere betaalmiddelen. Het is ook goed om te weten dat er inmiddels veel andere munteenheden zijn. Bitcoin is echter nog altijd een van de grootste en levert met de juiste soort beleggingen veel rendement op.

Een exchange is waar het begint

Handelen in beleggingen gebeurt doorgaans op een beurs. Je kent vast wel die iconische televisiebeelden van een drukke beurs waar investeerders door elkaar roepen. Een Bitcoin exchange dient dezelfde functie maar is niet zo chaotisch. Die exchange ofwel beurs voor cryptogeld heb je echter wel nodig om te handelen in je beleggingen.