blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Domeinnaam zoeken

http-13365_640Bent u op zoek naar een beschikbare domeinnaam? Weet u niet precies wat voor domeinnaam u moet gebruiken? Dit begint allemaal met een goed idee voor uw toekomstige website. Ondanks dat het lastig lijkt zijn er erg veel opties. Het enige wat u uiteindelijk hoeft te doen is een domeinnaam zoeken en deze registreren. Domeinnamen zijn over te kopen van andere bedrijven. Over het algemeen zijn de kosten hiervan erg hoog.

Om een toepasselijke domeinnaam te kiezen, is het van belang dat u eerst een sterk idee heeft waar de website over moet gaan. Als uw domeinnaam bij het doel van uw website past maakt dit hem ten eerste beter bereikbaar en ten tweede google straft u minder snel af. Als de domeinnaam die u in gedachte had al bezet is kunt u gaan brainstormen over synonymen of andere woordkeuze. Stel u werkt in de vishandel en vishandel.nl is al bezet, dan kan u bijvoorbeeld de domeinnaam versvis.nl proberen, enzovoort. Hoe sterker het idee bij de website, hoe meer mogelijkheiden er ontstaan.

Heeft onze informatie u geïnspireerd en wilt u gelijk aan de slag? Voor uw gemak is hieronder een schema geplaatst met alle mogelijke bedrijven die domeinnamen verstrekken. Dit schema is in eklaar gezet door specialisten die zich dagelijks bezighouden met de meest voordelige hosting abonnementen.