blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Denkt u aan een baan in de CMA?

Linkbuilding

Denkt u aan een carriere in de richting van CMA? CMA carrières zijn zeer divers en openen de deuren naar nieuwe en opwindende vacatures.

Wat doet een CMA precies?

De rol van Certified Management Accountants is om hun vaardigheden op het gebied van besluitvorming, planning en prestatiebeheer te gebruiken om deskundig advies en rapportage te verstrekken. Van daaruit werken ze aan het creëren en implementeren van een financiële strategie die ten goede komt aan hun organisatie.

Er zijn zes pijlers van kennis die u opdoet tijdens uw reis om een CMA te worden die u begeleidt naar uw nieuwe CMA-carrière:

  • Strategie, planning en prestaties: het vermogen om beslissingen te sturen, risico’s te beheren en prestaties te bewaken.
  • Rapportage en controle: in staat zijn om de prestaties van uw organisatie te meten aan de hand van normen en voorschriften en over uw bevindingen te rapporteren.
  • Technologie en analyse: Weten hoe u het succes van uw organisatie kunt vergroten door relevante technologie te gebruiken en gegevens te analyseren.
  • Zakelijk inzicht en operaties: functioneren in vele arena’s om bedrijfsbrede operaties te verbeteren.
  • Leiderschap: Opstappen en een rol binnenkomen die uw team inspireert en begeleidt om de doelen van uw organisatie te bereiken.
  • Professionele ethiek en waarden: werken met integriteit, ethiek en wettelijke naleving en te allen tijde blijk geven van een professionele houding.

Er zijn vele wegen in de CMA die u in zou kunnen slaan, waaronder de weg van de financial control.


Financieel analist

Als u het leuk vindt om markttrends en de micro-economische aspecten van financiën te bestuderen, dan is de financial control misschien iets voor u. Deze rol vereist zorgvuldige aandacht voor detail, zodat de analist de financiële toestand van een potentiële investering kan beoordelen om er zeker van te zijn dat deze de moeite waard is.

Enkele andere typische taken voor een financieel analist zijn onder meer het adviseren van bedrijven over het uitgeven van bedrijfsobligaties of het splitsen van aandelen, en het uitvoeren van financieel onderzoek en analyses om informatie te verstrekken over de winstgevendheid, stabiliteit, liquiditeit en solvabiliteit van het bedrijf.

Als financieel analist kunt u overal werken, van een bank of een verzekeringsmaatschappij tot een startup of een wereldwijde onderneming.