blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

De voordelen van een kredietkaart voor een ondernemer

Het openen van een kredietkaart rekening voor uw bedrijf kan een verstandige financiële beslissing zijn. Kredietkaarten bieden extra voordelen die een bedrijf kunnen helpen groeien en bloeien, naast het bieden van meer koopkracht voor korte termijn behoeften. Creditcards worden het best gebruikt door de gedisciplineerden, die kunnen bijhouden in hoeverre ze hun maandelijkse betaling op of vóór de vervaldatum kunnen betalen.

Slimme redenen om zakelijke creditcards te gebruiken

Er zijn beloningen beschikbaar, evenals hulp bij het gescheiden houden van persoonlijke en zakelijke uitgaven en een sterke kredietgeschiedenis die toekomstige financieringsaanvragen kan ondersteunen. Creditcards zijn doorgaans gemakkelijker te krijgen dan een bedrijfslening of kredietlijn. De meeste kleine bedrijven hebben een zakelijke creditcard en het enige dat u hoeft te doen om er een te krijgen, is bewijzen dat u een echt bedrijf heeft en de financiële middelen om uw rekeningen te betalen.

 • Rentetarieven zijn lager
  Sommige soorten financiering, zoals creditcards, kunnen lagere rentetarieven hebben dan andere.
 • Krediet dat regelmatig wordt vernieuwd
  U heeft een doorlopend krediet, dat u na aflossing weer kunt gebruiken.
 • Er zijn geen kosten verbonden aan het overboeken van uw saldo.
  Als u uw startuitgaven moet betalen met een persoonlijke creditcard, moet u het bedrag kunnen overboeken naar een zakelijke creditcard zodra uw bedrijf operationeel is.
 • Beloningsprogramma’s
  Door de kaart te gebruiken, kunt u mogelijk punten verdienen voor volgende aankopen, geld terug of airline miles. Al deze zaken kunnen voordelig zijn voor uw bedrijf.
 • Toegepast op cashflowbeheer
  Creditcards kunnen helpen bij het beheer van financiële stromen. U kunt uw cashflow bijhouden als u een creditcard aanschaft die uw uitgaven bijhoudt, misschien in categorieën.

Voordeligste kredietkaart voor mijn bedrijf

Zoals bij creditcards, zullen sommige bedrijven enorm profiteren, terwijl andere zullen lijden als gevolg van slecht beheer en misbruik van de kaarten en de mogelijkheden die ze bieden.

Onderzoek rentetarieven, aflossingsvrije perioden, speciale beloningen en al het andere dat beschikbaar is. Onderzoek, indien van toepassing, extra kosten die u moet betalen voor dergelijke voordelen. Als u eenmaal weet hoe bedrijfscreditcards werken,kunt u uw bestedingspatroon nagaan. U kunt uw administratie van het voorgaande jaar doorbladeren om te zien waar u het meeste geld hebt uitgegeven, zoals aan vakantie, reclame of eten. Zorg ervoor dat u eerst genoeg onderzoek doet voordat u een aanvraag indient.

Zijn kredietkaarten gratis ?

Er bestaat zoiets als een gratis kredietkaart.

Sommige creditcardmaatschappijen kunnen u extra contant geld cadeau doen. De kaart is in werkelijkheid niet voor altijd gratis, maar slechts voor een beperkte tijd. Het eerste jaar zijn er geen kosten. Daarna wordt het standaardtarief. Natuurlijk heb je de mogelijkheid om elk jaar een nieuwe gratis kaart aan te vragen en de vorige op te zeggen.

Waarschuwing

Bij het aanvragen van een creditcard voor een klein bedrijf is het van cruciaal belang om volledig eerlijk te zijn. Hoewel het verleidelijk kan zijn om uw statistieken op te blazen om rekening te houden met de verwachte groei, kan dit averechts werken. Liegen of overdrijven op een kredietaanvraag wordt beschouwd als fraude en kan aanzienlijke gevolgen hebben.

Ten slotte, hoewel het verleidelijk kan zijn om elke creditcard aan te vragen die op je pad komt, moet je jezelf beperken tot twee of drie kaarten. Te veel creditcards en vragen kunnen als negatief worden weergegeven op uw totale bedrijfskredietrapport, net als op uw persoonlijke kredietoverzicht.