blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Bronzen beelden: geef een persoonlijk en duurzaam geschenk

Bronzen beelden

Bronzen beelden worden al gemaakt sinds men er achter kwam dat het mengen van koper met tin een legering opleverde die bewerkelijk, sterk en duurzaam was. Er is een tijdperk naar dit metaal genoemd en dat is niet voor niets. Vanaf het moment dat brons een feit was, is het een metaal geworden dat veel werd toegepast en benut. Bronzen beelden, -gebruiksvoorwerpen en -wapens doken op en sommige daarvan zijn nu nog steeds in musea en op pleinen te bewonderen. Zoek jij een waardevol en persoonlijk geschenk, dan is een bronzen beeld een tijdloze herinnering.

Groot aanbod

De kenmerken van bronzen beelden

Je herkent brons meteen, aan de warme kleur en gouden glans. Het is vaak donker en na verloop van tijd kan het groen uitslaan. Brons is een bijzonder sterk materiaal wat corrosiebestendig is en lang meegaat. Het heeft weinig onderhoud nodig en wordt mooier naarmate het ouder wordt. Bronzen beelden worden gegoten, wat betekent dat er eerst een mal gemaakt wordt waar het gesmolten metaal in wordt gedaan. Als dit hard en koud is, wordt het beeld bewerkt en afgemaakt. Er zijn bronzen beelden in allerlei stijlen en omdat het zo sterk is, is er wat ontwerp betreft veel mogelijk. Je vindt vast een bronzen beeld dat past bij jouw wensen en behoeften.

Een beeld voor elke gelegenheid

Als jij eraan denkt om een bronzen beeld als geschenk te geven, dan is er aan keuze niet te kort. Bezoek een paar beeldentuinen van galerieën en je ziet dat deze perfect aansluiten bij de omgeving en de natuur. Voor een verjaardag, jubileum, huwelijk of als iemand geslaagd is, zijn bronzen beelden een persoonlijk geschenk waarmee de ontvanger nog vaak aan de mooie dag wordt herinnerd. Er zijn ook bronzen beelden voor in huis, die in de kast, in de vitrine, voor het raam of op een sokkel gezet kunnen worden. Er is geen interieur waarin deze zullen misstaan.

Iedere gelegenheid

Brons om ons heen

Dat bronzen beelden de tand des tijds goed weerstaan, dat zien we wel aan de vele oude exemplaren die op pleinen en in steden boven de voetgangers uitrijzen. Het meest bekende bronzen beeld is waarschijnlijk het vrijheidsbeeld. Dit beeld was eens glanzend en goud en het eerste wat immigranten zagen als ze America bereikten. Manneke Pis is gemaakt van brons en ook de Zeemeermin in Kopenhagen. Rodin was de grootmeester van de bronzen beelden en zijn beeld ‘De Denker’ laat nog steeds gevoelens indruk en ontzag achter.

Het bronzen beeld als geschenk

Wil je dus een geschenk geven dat de ontvanger nog regelmatig zal bewonderen, dat persoonlijk is en dat in elk interieur of elke tuin goed tot zijn recht komt? Dan is het tijd om een galerie of tuin te bezoeken. Hier zie je zelf hoe mooi dit materiaal is en wat ermee kan worden gedaan. Geef een bronzen beeld, zoals van Artihove, cadeau en je geeft een voorwerp dat nog generaties lang zal worden bewonderd.