blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Aggregaat te huur

Voor aannemers die tijdelijk een project gaan draaien is het huren van een aggregaat een hele uitkomst. Vooral als er op de locatie geen stroom is en het is altijd verstandig om een back-up te hebben als stroom uitvalt. Het kan ook gebeuren dat de gereedschappen die gebruikt zullen worden voor het project te zwaar draaien voor het netsysteem.

Wat is een aggregaat

Een aggregaat is een generator die stroom opwekt. Dit kun je gebruiken op plekken waar er nog geen stroom is of hebben als back-up wanneer stroom uitvalt. Zo een aggregaat is een hele uitkomst voor ziekenhuizen, vooral als stroom uitvalt.

Verschillende aggregaten

Je hebt luide en stille aggregaten, diesel en benzine aggregaten. Maar wat is het verschil precies?

De naam zegt eigenlijk al veel luid en stil aggregaat, de ene maakt veel lawaai, terwijl de andere zonder lawaai zijn werk doet. In de meeste gevallen hebben deze aggregaten benzinemotoren. Het luide aggregaat heeft een dieselmotor en is het best geschikt voor zwaar machinerie.

Diesel of benzine

De aggregaten zijn te verkrijgen in verschillende series te vinden. Zo heb je de benzine aggregaat uit de ES serie heeft een laag brandstofverbruik, je kunt hier twaalf uren lang van gebruik maken op een 11 liter benzine.

Hybride en groene aggregaat

Wat is het verschil tussen een hybride en een groene aggregaat? Een hybride aggregaat draait op brandstof en heeft een accupakket, dit pakket kan gebruikt worden wanneer er een lage energiebehoefte is. En bij grotere energiebehoefte schakelt het aggregaat van zelf in. Deze generator is kostenbesparend en ook nog milieuvriendelijk.

Deze optie maakt dus dat de hybride aggregaat een groene aggregaat is. In sommige gevallen zijn deze aggregaten voorzien van zonnepanelen. Dit komt goed uit voor de mensen die graag willen besparen op hun energie kosten.

Er zijn verschillende modellen aggregaten om uit te kiezen, de keus ligt uiteindelijk bij jou. Welke het best past bij de werkzaamheden die verricht moeten worden.