blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

5 tips voor een goede website

Heb je een eigen website, dan zijn er een aantal dingen die je goed moet regelen om hem goed draaiende te houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat jouw website snel laadt en dat deze niet om de haverklap vastloopt. Er zijn een aantal tips om dit voor elkaar te krijgen en deze zijn hieronder te lezen!

Een mooi design met een goede structuur

Een van de beste tips die we je kunnen geven is het hebben van een mooi design. Een format wat niemand anders heeft spreekt lezers aan. Het is dan wel erg belangrijk dat alles goed leesbaar is. Gebruik dus geen wit lettertype op een lichte achtergrond. De kans dat je de tekst dan slecht te lezen is, is erg groot.

Iets anders wat veel toegevoegde waarde kan hebben en ook mooi is in je design is een menu. Door een menu te maken houdt je het voor de lezer overzichtelijk en kun je zo op een goede manier structuur aanbrengen op je site.

Goed geschreven teksten

Een mooi design is dus erg belangrijk, maar iets wat misschien nog wel belangrijker is het niveau van de teksten. Wanneer jij jouw teksten niet volledig in ABN hebt geschreven maak je jouw website al een stuk minder aantrekkelijk voor eventuele lezers. Het is daarom belangrijk om hier dicht bovenop te zitten. Een extra spellingscontrole kan wonderen doen.

Gebruik originele foto’s

Iets wat een goede website goed maakt zijn de foto’s die hierop worden gebruikt. Wanneer jij foto’s gebruikt die of niet helemaal lekker aansluiten op de tekst of al heel vaak zijn gebruikt op andere websites zul je merken dat dit niet heel professioneel overkomt. Mensen zijn dan sneller geneigd om een andere website te bezoeken. Het is daarom slim om hier je eigen persoonlijke foto’s aan toe te voegen. Natuurlijk kunnen een paar standaard foto’s geen kwaad, maar wissel deze af met persoonlijke foto’s.

Ga na of een lezer dit een prettige manier van lezen zou vinden

Om een goede website te maken is het belangrijk dat de lezer het fijn vindt om de site te lezen. Dit heeft onder andere te maken met het design en de teksten zoals eerder genoemd, maar als je bij jezelf nagaat zijn dit zeker niet de enige redenen waarom je een website wel of niet zo lezen. Het is daarom ook slim om voordat je de website online zet in de rol van lezer te kruipen. Wees dan ook kritisch, merk je dingen die nog niet goed zijn? Pas die dan ook meteen aan.

Regel dat je servers up-to-date zijn

Een van de belangrijkste dingen om een website echt goed te maken is het gebruik van de juiste server. Tegenwoordig is het met steeds meer servers mogelijk om een Snapshot te maken. Een Snapshot is een soort virtuele backup die je gemakkelijk op verschillende servers terug kan zetten als er iets mis is gegaan. Een van de servers waar je een Snapshot op terug kan plaatsen is een SSH server.