blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

5 tips om meer online klanten te werven

tips meer online klanten werven

Vergroot de omzet van je onderneming, door in te zetten op meer online klanten. Het percentage consumenten dat haar aankopen online doet is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit biedt kansen voor ondernemers! In dit artikel vind je vijf handige tips, die je helpen om meer online klanten te werven. Aan welke van deze tips heb jij al gedacht? 

#1: zorg voor een continue stroom van content

Probeer de content op je website voortdurend te verbeteren en uit te breiden. Door nieuwe content aan je website toe te voegen blijf je bezoekers boeien en verbeter je de posities van je website in de zoekresultaten. Een online marketing bureau kan je hierbij begeleiden. Meer weten over goede content voor je website? Of conversie optimalisatie? Lees handige tips en advies op MarcoBouman.com.

#2: plaats een duidelijke CTA op iedere pagina

Niet alleen is het belangrijk om voor een continue stroom van content op je website te zorgen. Verbeter ook bestaande pagina’s, door nog eens te kijken naar de plek waar je de CTA op de pagina geplaatst hebt. 

#3: investeer in de huisstijl van je bedrijf

Om de kans te vergroten dat je online opvalt, loont het om te investeren in een nieuwe huisstijl. Een huisstijl gaat verder dan een mooi logo alleen. De kleuren die je terug laat komen in je logo, zouden ook zichtbaar moeten zijn op je website en bijvoorbeeld kanalen op sociale media. 

#4: laat klanten terugkeren met een nieuwsbrief

Door klanten op een later moment nog eens terug te laten keren, draag je bij aan een hogere omzet. Je laat klanten terugkeren door hen in een maandelijkse of tweewekelijkse nieuwsbrief te wijzen op aantrekkelijke kortingsacties en nieuwe producten. 

#5: koop advertentieruimte in de zoekmachine

Eerder las je al dat content bijdraagt aan de posities van je website in de zoekresultaten. Een goed alternatief voor het toevoegen van content, is het kopen van advertentieruimte binnen een zoekmachine. We noemen het ook wel Search Engine Advertising.