blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

5 punten waar je op moet letten bij gratis factuur maken online

Factuur maken

Ben jij op zoek naar manieren om efficiënter en sneller je administratie te doen, bijvoorbeeld online gratis factuur maken? Dan ben je niet de enige. We zien een gigantische toename van bedrijven en ondernemers die gebruik maken van de online oplossingen die er zijn tegenwoordig. Er zijn dan ook meerdere aanbieders voor management software, en met onze ervaring hebben we in dit artikel vijf punten onder elkaar gezet die belangrijk zijn om mee te nemen in je zoektocht,.

Wij weten als ondernemers namelijk hoe tijdrovend het soms kon zijn om dagenlang bezig te zijn met de administratie. Bovendien was het handmatig maken van facturen risicovol, er werden te vaak menselijke fouten gemaakt. Met onderstaande punten in je achterhoofd gaat het je zeker lukken een goed administratieprogramma te vinden om jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Factuur maken

Veiligheid

Een allereerste punt is een belangrijke: de veiligheid. Er zijn software mogelijkheden die veel hebben geïnvesteerd in hun verdienmodel en het uiterlijk, maar weinig aan de achterkant van de software. Als er dan iets fout gaat, of er ontstaat een lek, dan liggen al jouw gegevens op straat, of erger nog – ben je ze kwijt. Kijk daarom goed naar de veiligheid van de software die je vergelijkt.

Meerdere betaalopties

Het is goed om er bij stil te staan dat management software genoeg betaal opties biedt. Goedkopere programma’s zorgen bijvoorbeeld dat jouw betaalgegevens onderaan de documenten verschijnen, maar dat is tegenwoordig eigenlijk niet meer genoeg. Sterkere management software programma’s bieden bijvoorbeeld een ‘betaal nu’ knop, die je op ieder document kunt meenemen en er voor zorgt dat je klanten direct kunnen betalen. Bovendien is vaak voor jou een factuur maken gratis.

Periodiek factureren

Vooral als je een bedrijf hebt dat vaak met dezelfde klanten zaken doet, is dit een belangrijke functie om niet over het hoofd te zien. Sterke factuur software biedt je de mogelijkheid in te stellen op welke datum en in welke cyclus de factuur verzonden moet worden. Als je dit gebruikt, wordt bijvoorbeeld maandelijks op dezelfde dag opnieuw een factuur verzonden naar de klant. Dan heb jij er geen omkijken meer naar een weet je zeker dat het op een professionele wijze gebeurt.

Samenwerking

Goede factuur software voor gratis factuur maken is ook in staat samen te werken met andere programma’s, zodat je snel en moeiteloos al je gegevens kan in- of exporteren naar de software. Dit is belangrijk, omdat je er natuurlijk niet aan moet denken dat je duizenden documenten handmatig moet overzetten.

Notificaties

Het kan enorm handig zijn om software te gebruiken voor je administratie, vooral ook omdat de software automatisch zaken bijhoudt waar jij handmatig veel meer tijd aan kwijt zou zijn. Is er bijvoorbeeld een betaaldatum overschreden? Dan geeft de software je daar een melding van, en kun jij meteen actie ondernemen.

Bovenstaande punten zijn natuurlijk niet alle punten die belangrijk zijn, maar het zijn wel punten maar mensen vaak overheen kijken. Ben jij benieuwd hoe management software voor facturen en offertes jouw bedrijf naar een hoger plan kan tillen? Kijk dan op de website van Facturatie Office.