blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

3 tips om productiever te zijn in uw thuiskantoor

frans vertaalbureau

Er zijn natuurlijk voordelen aan werken vanuit huis: een kortere reistijd, besparing op uw reiskosten, het comfort van werken in je pyjama, maar toch kan het ook vele nadelen met zich meebrengen zoals afleiding of pijn in uw lijf wanneer de werkplek niet goed is afgesteld. Hoe kun je van je thuiskantoor de meest productieve ruimte mogelijk maken? 

Richt uw kantoor in met oog op productiviteit

Probeer uit de drukke plekken uit huis te blijven en richt indien mogelijk een rustig hoekje van het huis in als uw eigen thuiswerkplek. Verf de ruimte in een rustgevende kleur (groen is bevorderlijk voor de productiviteit). Zorg ervoor dat de ruimte een raam heeft dat uitkijkt op een punt dat niet afleidt en vredig is om naar te kijken. Maak voldoende ruimte zodat u alles bij de hand kunt hebben wat u nodig heeft om uw werk gemakkelijker te maken.

Comfortabel

Het is moeilijk om een ​​gefocust en productieve werkgever te zijn wanneer je constant over je pijnlijke rug heen moet wrijven. Investeer in een goede bureaustoel en zorg dat u ergonomisch verantwoord aan uw bureau zit. Als je het erg ongemakkelijk vindt om te lang te zitten, probeer dan eens een sta-bureau in de hoek van de kamer.

Kleine dingen zoals een antireflectiescherm voor uw computer kunnen uw comfort hiernaast ook aanzienlijk verhogen, zodat u zich kunt blijven concentreren op uw werk.

Houd het netjes

Maak er een gewoonte van om uw thuiskantoor te ontdoen van stapels papier, koffiekopjes, snuisterijen en al het andere dat ruimte inneemt en geen enkel doel dient tijdens uw werkuren.

Weersta de neiging om de ruimte als opslagruimte te gebruiken en vecht tegen iedereen in huis die die mooie, lege vloerruimte aanziet als een potentieel thuis voor dozen met oude kleren en boeken die ze te lui zijn om naar de kelder te dragen. Je kunt je thuiswerk mood met een duidelijke, gefocuste mentaliteit niet krijgen als je omringd bent door rotzooi.

Bron: Versluis BV