Foodpakketten

Waarom foodpakketten al jaren geliefd zijn als kerstpakketten

In Nederland bestaan kerstpakketten al zo’n tweehonderd jaar. Waren het vroeger met name de niet al te rijke landarbeiders die met kerst een pakket mee naar huis kregen van hun rijke leiders, daar zijn het nu bedrijfseigenaren die hun personeel op een kerstpakket trakteren. Hoewel de omstandigheden waarin dit gebeurt natuurlijk flink zijn veranderd de afgelopen twee eeuwen, bestaan deze kerstpakketten vaak nog altijd uit min of meer dezelfde soort producten. Luxe etenswaren voeren de boventoon. De reden waarom dat nog altijd zo is, is simpelweg omdat deze foodpakketten voortdurend populair zijn gebleven. Ontvangers vinden het prettig om goederen te krijgen die ze normaal niet zo snel zouden kopen, als deze producten überhaupt al vindbaar zijn in een supermarkt.

Groot aanbod

Bang voor weggegooid voedsel? Zo los je dat op!

Foodpakketten hebben een potentieel nadeel: als ontvanger gebruik je niet altijd alle producten die erin zitten. Zo kan het zijn dat je etenswaren aantreft die je niet lust of waarvan je gewoon niet weet wat je ermee moet aanvangen om het op een smaakvolle manier klaar te maken. Je ziet dan ook vaak dat mensen producten weggeven of, helaas, zelfs weggooien. Als je leidinggevende bij een bedrijf bent, dan zou het mooi zijn als je probeert dit soort voedselverspilling te voorkomen. Hoe je dat kunt doen? Organiseer bijvoorbeeld een inlevermoment bij jou in het bedrijfspand en vermeld erbij dat ingeleverde producten bij de voedselbank worden afgeleverd. Doet het altijd goed, zo’n initiatief!

Zelf samenstellen