blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Mogelijkheden om je bedrijfspand te beveiligen

Een goede beveiliging is essentieel voor elk bedrijfspand. Met een goede beveiliging kun je een groot deel van de potentiële inbrekers al afschrikken en degene die toch een poging wagen tegenhouden. Afhankelijk van de ligging, voorraad en eigenschappen van jouw bedrijfspand moet je bepaalde beveiligingsmaatregelen overwegen. Hieronder worden enkele mogelijkheden om jouw bedrijfspand te beschermen besproken.

Verstevigde ramen en deuren

De ramen en deuren zijn de eerste verdedigingslinie van jouw bedrijfspand. Het is dus belangrijk om deze extra te beveiligen. Zeker als je pand aan een drukke straat ligt is dit een zeer effectief middel. Hoe beter de ramen en deuren verstevigd zijn, hoe meer tijd potentiële inbrekers nodig hebben om ze te openen. Dit is voor de inbrekers een enorm risico. Hoe langer ze voor de deur staan hoe meer ze opvallen. Om de ingang van jouw bedrijfspand nog meer te beveiligen moet je overwegen een metalen rolgordijn te plaatsen. Deze is extreem moeilijk open te breken en kan de investering zeker waard zijn. 

Laat ze opvallen

Inbrekers werken het liefst in de schaduw. In het donker vallen ze niet op en kunnen ze rustig hun gang gaan. Ze zullen snel op de vlucht gaan, zodra ze het gevoel krijgen dat ze bekeken worden. Hiervoor kun je meerdere middelen toepassen. Ten eerste is er de mogelijkheid om camera’s te plaatsen. De inbrekers weten ook dat de pakkans enorm toeneemt als ze op camera staan. Ze zullen zeker twee keer nadenken of ze bij jouw bedrijfspand wel willen inbreken. Een goedkoper alternatief dat hetzelfde effect heeft, is het gebruik van dummy camera’s. Je hebt dan wel geen echte beelden, maar het schrikt potentiële inbrekers nog steeds af. Het is natuurlijk ook veel goedkoper dan echte camera’s.

Je kunt inbrekers ook laten opvallen met verlichting. In een goed verlicht pand kunnen ze niet rustig werken, want ze zijn constant zichtbaar. Verlichting is een goedkope, maar toch verrassend effectieve maatregel om ongewenste gasten buiten de deur te houden.

Beveiligingsdienst

Het ultieme wapen tegen inbrekers is het inzetten van mensen. Wanneer inbrekers erachter komen dat professionele beveiligers het pand in de gaten houden, weten ze ook dat ze weinig tijd hebben om hun inbraak te voltooien. Ook weten ze dat de pakkans significant toeneemt. Voor kleinere bedrijven is dit wellicht niet rendabel, maar voor bedrijfspanden met een hoog risico is het zeker de moeite waard om te overwegen.