blog-ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

huis vijgenbomen kweken

2 min read

Heb je ooit vijgen geproefd? Zo niet, dan moet je deze vrucht echt proeven. Als je het echter hebt geproefd, moet je ernaar verlangen om het nog een keer te proeven. Het is omdat de vrucht die bekend staat als de vrucht van de hemel erg smakelijk is. Niet alleen dat, vijgen hebben ook veel voordelen voor onze gezondheid, zoals het voorkomen van kanker, het behouden van de gezondheid van het hart, het verbeteren van het spijsverteringskanaal en de bloedcirculatie, en vele andere. Er is dus reden voor u en eventuele andere mensen om bij zoveel mogelijk gelegenheden vijgen te proeven en te eten.

Waar plant en kweek je vijgenbomen?

Als je er echt naar verlangt om zoveel mogelijk vijgen te proeven, dan wil je misschien je eigen vijgenboom in huis hebben. Want hoewel vijgen niet zo duur zijn, zijn ze niet geschikt voor verre reizen, waardoor het bijna onmogelijk is om ze uit het buitenland te importeren, vooral uit landen op verschillende continenten. Dus tenzij er vijgen boeren in uw land zijn, kunnen vijgen een vrij zeldzaam goed zijn in het gebied waar u woont. Wanneer dit het geval is, wilt u misschien wat vijgenbomen planten in uw tuin of zelfs uw eigen achtertuin en voortuin. Misschien kun je zelfs zelf vijgenboom worden.

Waar moet je op letten bij het kweken van vijgenbomen

Net als bij het kweken van andere soorten bomen, is het eerste waar u op moet letten wanneer u een vijgenboom wilt planten en kweken, de temperatuur, atmosfeer en bodemgesteldheid zo identiek mogelijk te maken aan die in het gebied waar vijgenboom ontstaat. In dit geval is de vijgenboom afkomstig uit gebieden in West-Azië en rond de Middellandse Zee. Er kan dus worden gezegd dat vijgenboom een ​​tropische plant is omdat gebieden in West-Azië relatief hoge temperaturen hebben. Dit zal vrij eenvoudig zijn als je in een tropisch land woont, maar het kan een probleem zijn als je in een land met 4 seizoenen woont, omdat vijgenbomen in de winter niet tegen koude temperaturen kunnen. Dus de enige oplossing als je vijgenbomen wilt helpen overleven in de winter, dan moet je ze naar binnen halen of er een broeikas voor maken. Anders dan dat, zal het relatief eenvoudig zijn om een ​​vijgenboom te laten groeien.