blog-ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Hoeveel moet je aan gezichtsverzorging doen?

2 min read

Het verzorgen van het gezicht is sinds een paar jaar een trend geworden. Niet alleen wordt het gezien als een manier om goed voor je huid (en dus ook je gezondheid) te zorgen, het is ook een manier van ontspanning en routine. Gezichtsverzorgingheeft een ontspannende werking en is een gedeelte wellness dat je makkelijk in je eigen huis kan doen. Natuurlijk is het fijn om eens in de zoveel tijd naar een schoonheidsspecialist te gaan, maar je kan ook genoeg zelf doen, met de juiste middelen.

Ken je producten

Voor de beste gezichtsverzorgingdie ideaal is voor jouw gezicht, is het belangrijk dat je weet welke producten je kan en moet gebruiken. Hierbij is het belangrijk om producten te kiezen die passen bij jouw huidtype, enige huidcondities die je misschien hebt, en of je misschien allergieën hebt. Mocht je dit niet weten, of je hebt geen idee welke middeltjes bij wat voor soort huid passen, dan kan je altijd advies vragen aan een professional. Zij weten vaak beter welke ingrediënten in verzorgingsproducten wel voor je werken, en welke niet. Daarnaast zijn er misschien aandachtspunten waar ze je op kunnen wijzen, zoals een huidaandoening of irritatie voor een bepaald bestanddeel in producten.

Leer ze gebruiken

Bepaalde producten, zoals tonics en serums, zijn lichter van textuur en worden dus voor de crèmes en zonnebrand aangebracht. Vergeet hiervoor niet eerst je gezicht te reinigen. Dit kan met water, micellair water, cleansing milk, etc. Tussen het reinigen van het gezicht en het aanbrengen van de tonic en het serum, kun je nog kiezen voor het gebruiken van een scrub of een gezichtsmasker voor extra verzorging en reiniging. Daarna is het tijd voor een oogcrème, een hydraterende dagcrème (of nachtcrème voor het slapen), olie voor de droge huid, en ook heel belangrijk, zonnebrandcrème. Je hebt alle ruimte om binnen deze volgorde te spelen met wat je fijn vindt, wat voor jou werkt, en waar je tijd voor hebt. Zo kan je het naar eigen hand zetten.