blog ondernemer.nl

Voor de juiste informatie

Alcantara stoffen: duurzaam en goedkoop 

alcantara stoffen

Wellicht ben je wel eens in een auto gestapt en dacht je: ‘‘Hey, wat zit dit lekker!’’. Dit heb je vast ook gehad bij een bank die thuis stond maar ook met je kleding. Je komt het dus overal tegen! Alcantara stoffen zijn zijn duurzaam en heerlijk goedkoop. 

alcantara stoffen

Comfortabel en gebruiksvriendelijk

Alcantara stoffen worden buiten de auto-industrie ook veel gebruikt in de meubel- en kledingindustrie. Het is een stof wat op suède lijkt. Het is buiten dat het gebruiksvriendelijk is ook diervriendelijk. Het wordt ook wel een vegan stof genoemd. Een win-win situatie dus! 

Hoe heerlijk was het wel niet als kind om met je hand over deze suède-achtige stof te strijken? Als je het de ene kant op strijkt wordt het donker, de andere kant op en de stof wordt weer licht van kleur. Zo is alcantara een trip down memory lane. 

Wat bedoelen we nou met die gebruiksvriendelijkheid? Dat zullen we je even uitleggen: in de auto-industrie wordt het gebruikt omdat het makkelijk schoon te maken is, in de kledingindustrie omdat de stof niet lelijk wordt als je ermee in de regen loopt bijvoorbeeld. Ook laat het geen vieze geur af wat bij veel stoffen kan gebeuren! Zo kun je je dus ook voorstellen dat wanneer je kind iets op je alcantara bank laat vallen, dat het dan makkelijk schoon te maken is. 

Alcantara stoffen zijn online en in de winkel te koop. De prijs per meter ligt gemiddeld tussen de €7 en €15. Een voordelige prijs voor een kwalitatieve stof dus!

Meer verhalen